Verdens beste boller til fastelavn!

Disse bollene er så gode at du ikke klarer å stoppe å spise de. Fylt med mandel, hasselnøttfyll og vaniljekrem - perfekt til fastelavn.

bolle-fcc-

På fastelavn er det viktig å kose seg med ferske boller. Oppskriften på disse er veldig enkel og de blir skikkelig luftige. Det er viktig når man lager boller. En annen viktig ting er å servere med krem. Alt blir bedre med krem. Når vi i tillegg fyller de med Hasselnøtt og mandelfyll blir de rett og slett uimotståelige

Opprinnelig er fastelavn kvelden før fasten, så da kan man jo skjønne at det var greit å kose seg litt ekstra med gode boller.

Ikke juks med hevingen!!

Det er viktig å være tålmodig og gjerne ha litt god tid når man skal bake sånn at man har tid til å heve deigen godt. Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves

Skikkelig luftige boller til fastelavn

  1. Det første vi starter med er å blande melk, smør og melis og koke opp. Deretter skal vi kjøle dette ned til 37 grader som er optimal temperatur for gjæren.

250 gr smør

8 dl melk

200 gr melis

2. Deretter smuldrer vi 50 gr gjær i melkeblandingen og rører godt om.

3. Tilsett 1350 gr mel og en 1/2 ts kardemomme i en eltemaskin ( det går også an å elte for hånd, men da må du være forberedt på å kna og elte ganske lenge). Tilsett melkeblandingen litt og litt mens maskinen elter på sakte fart. Når alt er tilsatt lar du det elte i ca 15 minutter. Er deigen litt klissete kan du tilsette litt mer mel eventuelt.

4. Denne oppskriften trenger ikke forheves, så kutt deigen i 25 biter og rull til fine boller. Trikset når man skal rulle er å ikke ha for mye eller for lite mel i deigen, men akkurat passe. Da klarer man å rulle perfekte boller på kort tid. Dekk til og sett de til heving på et lunt sted i 1 time eller til de har hevet til dobbel størrelse. Lar du de ikke heve lenge nok lurer du kun deg selv.

5. Visp 1 egg med litt melk og pensle på bollene rett før de stekes på 230 grad i ca 7 minutter. Pass på at de ikke blir brent og ikke stekes for lenge så de blir de tørre.

Høy varme og kort steking gir best resultat

Hasselnøtt & mandel fyll

6. Hasselnøtt og mandelkrem i boller er veldig godt. Inspirasjonen fra dette kommer fra de svenske fastelavn bollene som de kaller samla og fylles med mandelfyll. Vi har laget vår egen variant med hasselnøtter & mandler.

Ingredienser:

100 gr hasselnøtter

100 gr mandler

100 gr melis

1 eggehvite

50 gr fløte ( eller melk)

  1. mix hasselnøtter og mandler i en mixer
  2. bland sammen med melis og 1 eggehvite
  3. tilsett litt melk eller fløte til ønsket konsistens
Hasselnøtt & mandelfyll i fastelavn-bollene tar de til nye høyder

Vaniljekrem

Det er et uttrykk som sier at alt blir bedre med krem. Boller blir hvertfall bedre med krem.

Pisk fløte med litt vaniljefrø eller litt vaniljesukker og eventuelt litt melis hvis du ønsker den litt søtere. Husk at det også er melis i bollene og hasselnøtt & mandel fyllet sånn at det ikke blir for søtt.

Fyll bollene med hasselnøtt og mandelkrem & vaniljekrem

LYKKE TIL:)

Postet i

Flere artikler

Valentines & Morsdag

2. februar 2021

Nå nærmer det seg Valentines og morsdag. Trenger du kanskje en liten gave eller oppmerksomhet til noen du er glad i? Vi gir deg 20 % rabatt i vår webshop fram til 14. februar

Les mer