Adobo lamme-taco med tzatziki, koriander- og løksalssa
Fremgangsmåte
Mais- eller hvetetortillas:
Kna hvetemel, salt, sukker og smult godt sammen. Tilsett litt og litt vann og kna deigen videre i 2–4 min. Del deigen i 20 emner og plasser på melet brett. Dekk med
plastfilm og la hvile i 30 min.
Kjevle ut emnene til 10–12 cm brede sirkler og stek dem i en tørr panne på medium varme på begge sider til gyllenbrune prikker kommer frem, maks 30–40 sek på hver side.
Bak små lefser eller stikk ut fra ferdige lefser som du deretter vender i en varm, tørr panne. Hold dem varme i aluminiumsfolie.
Lammestek elller -ribbe:
Mål opp og bland alt krydderet.
Ha i en lufttett boks.
Fres i litt olje ved bruk.
Krydre lammekjøttet og – hvis du bruker ribbevarianten – rull denne sammen. Brun kjøttet i en panne med litt matolje og stek det ferdig på 180 °C i ovnen til det har en
kjerne temperatur på 60 °C. La kjøttet hvile i 20 min og skjær i tynne skiver.
3: 1 porsjon tzatziki
Riv agurk og press ut vann. Bland matyoghurt, revet agurk, sitronjuice,
Finhakket hvitløk og sukker. Smak til med salt og pepper.
1 porsjon koriander- og løksalsa
Visp sammen sitron, honning og vann med gaffel i en bolle.
Skrell og kutt løken i ½ cm terninger og bland inn. La løken trekke noen minutter og tilsett grovhakket koriander rett før servering. Smak til med salt og pepper.
Gul salsa
Kutt tomater i 1 cm biter, finhakk løk, hvitløk og koriander og bland i. Ta ut frøene på chilien og kutt den i så små terninger du klarer.
Bland i chili og smak til med hvitvinseddik og salt.
Hvordan
Ha kjøttet i bunnen av lefsen, deretter litt gul salsa, tzatziki og koriander- og løksalsa på toppen.
porsjoner
Ingredienser
1: 8–10 mais- eller hvetetortillas
(12–14 cm i diameter)
20 SMÅ/10 CM ELLER
10 STORE/20 CM
225 g hvetemel
½ ts salt
½ ts sukker
60 g romtemperert
meierismør (delfiafett,
smult eller margarin)
1 dl lunkent vann
2: 500g lammesteik eller- ribbe
6 ss adobo tacokrydder
½ ss salt
1 ss paprikapulver
2 ts kvernet pepper
1 ½ ss løkpulver (eventuelt mer hvitløkpulver)
1 ½ ss tørket oregano
1 ½ ss spisskum
1 ts hvitløkpulver
1 ts chilipulver
3: 1 porsjon tzatziki
2 dl matyoghurt
½ revet agurk
1 lime (juice)
2 fedd hvitløk
½ ts sukker
salt og pepper
1 porsjon koriander- og løksalsa:
juice av 1 lime
1 ss flytende honning
eller agavesirup
2 ss vann
1 løk
1 rødløk
1 bunt koriander
1 ts salt
6 ss gul salsa
250 g gule tomater
2 løk
2 fedd hvitløk
1 liten bunt koriander
3 gul chili
1 ss hvitvinseddik
Adobo lamme-taco med tzatziki, koriander- og løksalssa
Ingredienser
1: 8–10 mais- eller hvetetortillas
(12–14 cm i diameter)
20 SMÅ/10 CM ELLER
10 STORE/20 CM
225 g hvetemel
½ ts salt
½ ts sukker
60 g romtemperert
meierismør (delfiafett,
smult eller margarin)
1 dl lunkent vann
2: 500g lammesteik eller- ribbe
6 ss adobo tacokrydder
½ ss salt
1 ss paprikapulver
2 ts kvernet pepper
1 ½ ss løkpulver (eventuelt mer hvitløkpulver)
1 ½ ss tørket oregano
1 ½ ss spisskum
1 ts hvitløkpulver
1 ts chilipulver
3: 1 porsjon tzatziki
2 dl matyoghurt
½ revet agurk
1 lime (juice)
2 fedd hvitløk
½ ts sukker
salt og pepper
1 porsjon koriander- og løksalsa:
juice av 1 lime
1 ss flytende honning
eller agavesirup
2 ss vann
1 løk
1 rødløk
1 bunt koriander
1 ts salt
6 ss gul salsa
250 g gule tomater
2 løk
2 fedd hvitløk
1 liten bunt koriander
3 gul chili
1 ss hvitvinseddik
Fremgangsmåte
Mais- eller hvetetortillas:
Kna hvetemel, salt, sukker og smult godt sammen. Tilsett litt og litt vann og kna deigen videre i 2–4 min. Del deigen i 20 emner og plasser på melet brett. Dekk med
plastfilm og la hvile i 30 min.
Kjevle ut emnene til 10–12 cm brede sirkler og stek dem i en tørr panne på medium varme på begge sider til gyllenbrune prikker kommer frem, maks 30–40 sek på hver side.
Bak små lefser eller stikk ut fra ferdige lefser som du deretter vender i en varm, tørr panne. Hold dem varme i aluminiumsfolie.
Lammestek elller -ribbe:
Mål opp og bland alt krydderet.
Ha i en lufttett boks.
Fres i litt olje ved bruk.
Krydre lammekjøttet og – hvis du bruker ribbevarianten – rull denne sammen. Brun kjøttet i en panne med litt matolje og stek det ferdig på 180 °C i ovnen til det har en
kjerne temperatur på 60 °C. La kjøttet hvile i 20 min og skjær i tynne skiver.
3: 1 porsjon tzatziki
Riv agurk og press ut vann. Bland matyoghurt, revet agurk, sitronjuice,
Finhakket hvitløk og sukker. Smak til med salt og pepper.
1 porsjon koriander- og løksalsa
Visp sammen sitron, honning og vann med gaffel i en bolle.
Skrell og kutt løken i ½ cm terninger og bland inn. La løken trekke noen minutter og tilsett grovhakket koriander rett før servering. Smak til med salt og pepper.
Gul salsa
Kutt tomater i 1 cm biter, finhakk løk, hvitløk og koriander og bland i. Ta ut frøene på chilien og kutt den i så små terninger du klarer.
Bland i chili og smak til med hvitvinseddik og salt.
Hvordan
Ha kjøttet i bunnen av lefsen, deretter litt gul salsa, tzatziki og koriander- og løksalsa på toppen.