Asiatisk fiskegryte

fisk_tomat_dg_97646

Finn frem

  • ingredienser
  • stor gryte – sett på full varme og ha i litt olje

Fremgangsmåte

Finkutt ingefær, hvitløk, chili (uten frø) og sjalottløk. Fres i gryten med litt olje. Tilsett bokstomater, kokosmelk og vann. Gi et oppkok.

Kutt grønnsaker tynt i den formen du måtte ønske. Tilsett alt, utenom sukkererter, i gryten. Kok i 2–3 minutter.

Kutt fisken i terninger og ha i gryten. La trekke i 5 minutter på lav varme. Tilsett sukkererter i gryten. Smak til retten med lime og litt asiatisk fiskesaus (ev. soyasaus).

Server umiddelbart med brød eller flatbrød og smør.

porsjoner

Ingredienser

200 g rød fisk
200 g hvit fisk
200 g pillede reker

1 bit ingefær, tommelstor
2 fedd hvitløk
1 rød chili
1 sjalottløk el. ½ løk
1 boks knuste hermetiske tomater
1 boks kokosmelk
4 dl vann

2 gulrot
½ brokkoli
¼ kålrot
100 g sukkererter

1 lime
ca. 3 ss asiatisk fiskesaus
ev. litt fersk koriander

brød etter ønske

Asiatisk fiskegryte

fisk_tomat_dg_97646
porsjoner

Finn frem

  • ingredienser
  • stor gryte – sett på full varme og ha i litt olje

Ingredienser

200 g rød fisk
200 g hvit fisk
200 g pillede reker

1 bit ingefær, tommelstor
2 fedd hvitløk
1 rød chili
1 sjalottløk el. ½ løk
1 boks knuste hermetiske tomater
1 boks kokosmelk
4 dl vann

2 gulrot
½ brokkoli
¼ kålrot
100 g sukkererter

1 lime
ca. 3 ss asiatisk fiskesaus
ev. litt fersk koriander

brød etter ønske

Fremgangsmåte

Finkutt ingefær, hvitløk, chili (uten frø) og sjalottløk. Fres i gryten med litt olje. Tilsett bokstomater, kokosmelk og vann. Gi et oppkok.

Kutt grønnsaker tynt i den formen du måtte ønske. Tilsett alt, utenom sukkererter, i gryten. Kok i 2–3 minutter.

Kutt fisken i terninger og ha i gryten. La trekke i 5 minutter på lav varme. Tilsett sukkererter i gryten. Smak til retten med lime og litt asiatisk fiskesaus (ev. soyasaus).

Server umiddelbart med brød eller flatbrød og smør.