Bakt potet
Fremgangsmåte
Ta ut smøret, kutt det i terninger og la det temperere seg på benken. Stikk hull i potetene med gaffel (dette er for å hindre at de sprenges i ovnen) og sett de i en ildfast form i ovnen på 200 grader til gyllen og mør, ca 1 t. Pisk smøret sammen med alle ingrediensene og ha det i en skål. Deretter kutter du opp garnityret og har det i skåler ved siden av, eller legg det opp ferdig som på bildet og server. Her kan du bruke alt i fra skinker, chorizo, kylling, kjøttdeig, forskjellig typer løk, reker, salat, bønner, tomat og alle slags urter. Ja, her kan man bare leke seg og teste nye spennende smakskombinasjoner.
NB! Bakes uten folie. Baker du en potet i folie blir den kokt, ikke bakt.
porsjoner
Ingredienser
1 liten boks mais
2 stk. vårløk
150 g bacon
1 sjalottløk
Kryddersmør:
1 ts paprikapulver
1 ts tørket hvitløk
1 ss hakket gressløk
1 ss hakket persille
1 ts chillipulver
1 ts salt
1 ts hvit pepper
125 g pisket smør
Bakt potet
Ingredienser
1 liten boks mais
2 stk. vårløk
150 g bacon
1 sjalottløk
Kryddersmør:
1 ts paprikapulver
1 ts tørket hvitløk
1 ss hakket gressløk
1 ss hakket persille
1 ts chillipulver
1 ts salt
1 ts hvit pepper
125 g pisket smør
Fremgangsmåte
Ta ut smøret, kutt det i terninger og la det temperere seg på benken. Stikk hull i potetene med gaffel (dette er for å hindre at de sprenges i ovnen) og sett de i en ildfast form i ovnen på 200 grader til gyllen og mør, ca 1 t. Pisk smøret sammen med alle ingrediensene og ha det i en skål. Deretter kutter du opp garnityret og har det i skåler ved siden av, eller legg det opp ferdig som på bildet og server. Her kan du bruke alt i fra skinker, chorizo, kylling, kjøttdeig, forskjellig typer løk, reker, salat, bønner, tomat og alle slags urter. Ja, her kan man bare leke seg og teste nye spennende smakskombinasjoner.
NB! Bakes uten folie. Baker du en potet i folie blir den kokt, ikke bakt.