Blåskjell med krutongsticks, øl og chorizo
Test vår litt nye frekke variant på dampede blåskjell. Kjapp å lage og en meget kul vri på den gode klassikeren med øl og chorizo pølse.
Fremgangsmåte
4 PERSONER
Vask og rens blåskjellene for «skjegg» i kaldt vann. Kutt hvitløk, rødløk og stangselleri i små terninger og tomater i litt større. Ha alt i en kjele sammen med ølet og blåskjellene og kok med lokk til skjellene åpner seg.
Kutt chorizopølsen i terninger eller skiver og stek i en stekepanne med litt olje. Tilsett dette i blåskjellgryten ved servering og rør om. Grovhakk dill, bland i og dryss litt på toppen.
Til de sprø sticksene skjæres bagetten i 1 cm tykke skiver på langs for så å kuttes i staver på langs. Legg stavene på et stekebrett og dynk med olje. Stek sprø og gylne i ovnen på 180°C i ca. 8 minutter.
Ingredienser
2 kg blåskjell
5 dl bokkøl (eller annet mørkt øl)
1 rødløk
2 fedd hvitløk
2 stilker stangselleri
4 tomater
Litt dill
2 chorizopølser (rå)
1 liten bagett
Litt olje
Blåskjell med krutongsticks, øl og chorizo
Test vår litt nye frekke variant på dampede blåskjell. Kjapp å lage og en meget kul vri på den gode klassikeren med øl og chorizo pølse.
Ingredienser
2 kg blåskjell
5 dl bokkøl (eller annet mørkt øl)
1 rødløk
2 fedd hvitløk
2 stilker stangselleri
4 tomater
Litt dill
2 chorizopølser (rå)
1 liten bagett
Litt olje
Fremgangsmåte
4 PERSONER
Vask og rens blåskjellene for «skjegg» i kaldt vann. Kutt hvitløk, rødløk og stangselleri i små terninger og tomater i litt større. Ha alt i en kjele sammen med ølet og blåskjellene og kok med lokk til skjellene åpner seg.
Kutt chorizopølsen i terninger eller skiver og stek i en stekepanne med litt olje. Tilsett dette i blåskjellgryten ved servering og rør om. Grovhakk dill, bland i og dryss litt på toppen.
Til de sprø sticksene skjæres bagetten i 1 cm tykke skiver på langs for så å kuttes i staver på langs. Legg stavene på et stekebrett og dynk med olje. Stek sprø og gylne i ovnen på 180°C i ca. 8 minutter.