Blåskjell med krutongsticks, øl og chorizo

Test vår litt nye frekke variant på dampede blåskjell. Kjapp å lage og en meget kul vri på den gode klassikeren med øl og chorizo pølse.

Blaskjell-med-krutongsticks-ol-og-chorizo-1

Fremgangsmåte

4 PERSONER

Vask og rens blåskjellene for «skjegg» i kaldt vann. Kutt hvitløk, rødløk og stangselleri i små terninger og tomater i litt større. Ha alt i en kjele sammen med ølet og blåskjellene og kok med lokk til skjellene åpner seg.

Kutt chorizopølsen i terninger eller skiver og stek i en stekepanne med litt olje. Tilsett dette i blåskjellgryten ved servering og rør om. Grovhakk dill, bland i og dryss litt på toppen.
Til de sprø sticksene skjæres bagetten i 1 cm tykke skiver på langs for så å kuttes i staver på langs. Legg stavene på et stekebrett og dynk med olje. Stek sprø og gylne i ovnen på 180°C i ca. 8 minutter.

4 porsjoner
20-30 min

Ingredienser

2 kg blåskjell
5 dl bokkøl (eller annet mørkt øl)
1 rødløk
2 fedd hvitløk
2 stilker stangselleri
4 tomater
Litt dill

2 chorizopølser (rå)

1 liten bagett
Litt olje

Blåskjell med krutongsticks, øl og chorizo

Test vår litt nye frekke variant på dampede blåskjell. Kjapp å lage og en meget kul vri på den gode klassikeren med øl og chorizo pølse.

Blaskjell-med-krutongsticks-ol-og-chorizo-1
4 porsjoner
20-30 min

Ingredienser

2 kg blåskjell
5 dl bokkøl (eller annet mørkt øl)
1 rødløk
2 fedd hvitløk
2 stilker stangselleri
4 tomater
Litt dill

2 chorizopølser (rå)

1 liten bagett
Litt olje

Fremgangsmåte

4 PERSONER

Vask og rens blåskjellene for «skjegg» i kaldt vann. Kutt hvitløk, rødløk og stangselleri i små terninger og tomater i litt større. Ha alt i en kjele sammen med ølet og blåskjellene og kok med lokk til skjellene åpner seg.

Kutt chorizopølsen i terninger eller skiver og stek i en stekepanne med litt olje. Tilsett dette i blåskjellgryten ved servering og rør om. Grovhakk dill, bland i og dryss litt på toppen.
Til de sprø sticksene skjæres bagetten i 1 cm tykke skiver på langs for så å kuttes i staver på langs. Legg stavene på et stekebrett og dynk med olje. Stek sprø og gylne i ovnen på 180°C i ca. 8 minutter.