Breiflabb og laksewok – med mango og koriander I tomatisert chilisaus
Fremgangsmåte
Gjør alle ingrediensene klare til woking: Skjær fisk i terninger, kutt grønn sakene i tynne strimler eller bu ketter, del cherrytomatene i to, finhakk hele chilien med frø, kutt mango i terninger og grovkutt koriander.
Sett woken eller stekepannen på platen og skru på full varme. Når det ryker av pannen, er den klar.
Ha først i oljen, så fisken. La denne få stekskorpe på begge sider før du tilsetter alle grønnsakene bortsett fra cherrytomatene, og gi dette litt tid i woken mens du rører rundt eller kaster det rundt.
Tilsett cherrytomater, boks tomater, rød chili, sweet chilisaus og soyasaus. Du kan gjerne redusere mengden chili hvis du ikke er så glad i sterk mat.
La alt surre i ett minutt og smak til med presset lime og salt.
Dryss over mango og koriander til slutt og server med kokt ris eller nudler.
porsjoner
Ingredienser
SJØMAT
– ferdig renset
filet i terninger
LAKSEFILET – 300 g
BREIFLABBFILET – 400 g
GRØNNSAKER
– i tynne strimler
eller buketter
LØK – 1 stk
PAPRIKA – 2 stk
røde eller gule
SUKKERERTER – 100 g
CHERRYTOMATER – 100 g
OLJE –
SOLSIKKEOLJE – 2 ss
SMAK –
TOMATER – 1 boks
hakkede
RØD CHILI – 1 stk
finhakket
SWEET CHILI-SAUS – 4 ss
BRUNT SUKKER – 2 ss
SOYASAUS – 4 ss
SESAMOLJE – 2 ss
LIME – 2 stk
presset
CASHEWNØTTER – 3 ss
Breiflabb og laksewok – med mango og koriander I tomatisert chilisaus
Ingredienser
SJØMAT
– ferdig renset
filet i terninger
LAKSEFILET – 300 g
BREIFLABBFILET – 400 g
GRØNNSAKER
– i tynne strimler
eller buketter
LØK – 1 stk
PAPRIKA – 2 stk
røde eller gule
SUKKERERTER – 100 g
CHERRYTOMATER – 100 g
OLJE –
SOLSIKKEOLJE – 2 ss
SMAK –
TOMATER – 1 boks
hakkede
RØD CHILI – 1 stk
finhakket
SWEET CHILI-SAUS – 4 ss
BRUNT SUKKER – 2 ss
SOYASAUS – 4 ss
SESAMOLJE – 2 ss
LIME – 2 stk
presset
CASHEWNØTTER – 3 ss
Fremgangsmåte
Gjør alle ingrediensene klare til woking: Skjær fisk i terninger, kutt grønn sakene i tynne strimler eller bu ketter, del cherrytomatene i to, finhakk hele chilien med frø, kutt mango i terninger og grovkutt koriander.
Sett woken eller stekepannen på platen og skru på full varme. Når det ryker av pannen, er den klar.
Ha først i oljen, så fisken. La denne få stekskorpe på begge sider før du tilsetter alle grønnsakene bortsett fra cherrytomatene, og gi dette litt tid i woken mens du rører rundt eller kaster det rundt.
Tilsett cherrytomater, boks tomater, rød chili, sweet chilisaus og soyasaus. Du kan gjerne redusere mengden chili hvis du ikke er så glad i sterk mat.
La alt surre i ett minutt og smak til med presset lime og salt.
Dryss over mango og koriander til slutt og server med kokt ris eller nudler.