Breiflabb og laksewok – med mango og koriander I tomatisert chilisaus

Breiflabb-og-laksewok-1

Fremgangsmåte

Gjør alle ingrediensene klare til woking: Skjær fisk i terninger, kutt grønn sakene i tynne strimler eller bu ketter, del cherrytomatene i to, finhakk hele chilien med frø, kutt mango i terninger og grovkutt koriander.

Sett woken eller stekepannen på platen og skru på full varme. Når det ryker av pannen, er den klar.

Ha først i oljen, så fisken. La denne få stekskorpe på begge sider før du tilsetter alle grønnsakene bortsett fra cherrytomatene, og gi dette litt tid i woken mens du rører rundt eller kaster det rundt.

Tilsett cherrytomater, boks tomater, rød chili, sweet chili­saus og soyasaus. Du kan gjerne redusere mengden chili hvis du ikke er så glad i sterk mat.

La alt surre i ett minutt og smak til med presset lime og salt.

Dryss over mango og koriander til slutt og server med kokt ris eller nudler.

porsjoner

Ingredienser

SJØMAT
– ferdig renset
filet i terninger
LAKSEFILET – 300 g
BREIFLABBFILET – 400 g

GRØNNSAKER
– i tynne strimler
eller buketter
LØK – 1 stk
PAPRIKA – 2 stk
røde eller gule
SUKKERERTER – 100 g
CHERRYTOMATER – 100 g

OLJE –
SOLSIKKEOLJE – 2 ss

SMAK –
TOMATER – 1 boks
hakkede
RØD CHILI – 1 stk
finhakket
SWEET CHILI-SAUS – 4 ss
BRUNT SUKKER – 2 ss
SOYASAUS – 4 ss
SESAMOLJE – 2 ss
LIME – 2 stk
presset
CASHEWNØTTER – 3 ss

Breiflabb og laksewok – med mango og koriander I tomatisert chilisaus

Breiflabb-og-laksewok-1
porsjoner

Ingredienser

SJØMAT
– ferdig renset
filet i terninger
LAKSEFILET – 300 g
BREIFLABBFILET – 400 g

GRØNNSAKER
– i tynne strimler
eller buketter
LØK – 1 stk
PAPRIKA – 2 stk
røde eller gule
SUKKERERTER – 100 g
CHERRYTOMATER – 100 g

OLJE –
SOLSIKKEOLJE – 2 ss

SMAK –
TOMATER – 1 boks
hakkede
RØD CHILI – 1 stk
finhakket
SWEET CHILI-SAUS – 4 ss
BRUNT SUKKER – 2 ss
SOYASAUS – 4 ss
SESAMOLJE – 2 ss
LIME – 2 stk
presset
CASHEWNØTTER – 3 ss

Fremgangsmåte

Gjør alle ingrediensene klare til woking: Skjær fisk i terninger, kutt grønn sakene i tynne strimler eller bu ketter, del cherrytomatene i to, finhakk hele chilien med frø, kutt mango i terninger og grovkutt koriander.

Sett woken eller stekepannen på platen og skru på full varme. Når det ryker av pannen, er den klar.

Ha først i oljen, så fisken. La denne få stekskorpe på begge sider før du tilsetter alle grønnsakene bortsett fra cherrytomatene, og gi dette litt tid i woken mens du rører rundt eller kaster det rundt.

Tilsett cherrytomater, boks tomater, rød chili, sweet chili­saus og soyasaus. Du kan gjerne redusere mengden chili hvis du ikke er så glad i sterk mat.

La alt surre i ett minutt og smak til med presset lime og salt.

Dryss over mango og koriander til slutt og server med kokt ris eller nudler.