Burger Offside
Prøv en ny burger! Vi gir deg vår pulled pork-burger – for fotballfrelste eller ikke.
Fremgangsmåte
Lag «pulled pork» av ribbe ved å blande alle krydderne og kjøre dem i en blender. Bland med sirupen. Skjær av svoren på ribbestykket, gni sirupen inn i kjøttet og la det marinere natten over. Legg ribben over i en ildfast form, hell over olje så det dekker og dekk til med aluminiumsfolie. Sett formen i ovnen på 120°C i 4–5 timer eller til kjøttet er så mørt at det nesten faller fra hverandre. Ta ut ribben og skjær bort de delene med mest fett på.
Dra kjøttet fra hverandre i strimler med en gaffel, også det med mye fett på, men hold dem fra hverandre. Sprøstek strimlene som hadde mye fett i en stekepanne og bland med resten av kjøttet til slutt slik at dette blir varmt også. Vend i og smak til med BBQsaus og salt.
BBQ-saus:
Til BBQsausen kokes sukker opp med honning og soyasaus. Bland med resten av ingrediensene og kjør i blender eller mikser.
Coleslaw:
Riv eller finkutt kålen til kålsalaten, og skjær løken i strimler. Bland i resten av ingrediensene og smak til med salt, pepper og ev. litt mer hvitvinseddik hvis du liker den syrlig. Rist hamburgerbrødene og legg kålsalat nederst og «pulled pork» øverst. Server.
Ingredienser
«Pulled pork» (revet svinekjøtt):
2 kg svineribbe i helt stykke
½ dl mørk sirup
1 ss salt
1 ts hele spisskummenfrø
1 ts fennikelfrø
1 ts korianderfrø
1 ss kajennepepper
1 ts paprikapulver
1 l olje (solsikke-, raps-,
druekjerne- eller maisolje)
BBQ-saus:
2 ss honning
4 ss brunt sukker
½ dl soyasaus
½ dl knuste tomater
2 dl ketchup (gjerne Heinz)
1 chili
4 fedd hvitløk
2 tommelfingerstore biter skrellet
ingefær
3 hermetiske fersken
8 små hamburgerbrød
Coleslaw (amerikansk kålsalat):
¼ hodekål
2 små løk
1 dl seterrømme
½ dl majones
1 ss hvitvinseddik
1 ss sukker
Salt og pepper
Persille
Burger Offside
Prøv en ny burger! Vi gir deg vår pulled pork-burger – for fotballfrelste eller ikke.
Ingredienser
«Pulled pork» (revet svinekjøtt):
2 kg svineribbe i helt stykke
½ dl mørk sirup
1 ss salt
1 ts hele spisskummenfrø
1 ts fennikelfrø
1 ts korianderfrø
1 ss kajennepepper
1 ts paprikapulver
1 l olje (solsikke-, raps-,
druekjerne- eller maisolje)
BBQ-saus:
2 ss honning
4 ss brunt sukker
½ dl soyasaus
½ dl knuste tomater
2 dl ketchup (gjerne Heinz)
1 chili
4 fedd hvitløk
2 tommelfingerstore biter skrellet
ingefær
3 hermetiske fersken
8 små hamburgerbrød
Coleslaw (amerikansk kålsalat):
¼ hodekål
2 små løk
1 dl seterrømme
½ dl majones
1 ss hvitvinseddik
1 ss sukker
Salt og pepper
Persille
Fremgangsmåte
Lag «pulled pork» av ribbe ved å blande alle krydderne og kjøre dem i en blender. Bland med sirupen. Skjær av svoren på ribbestykket, gni sirupen inn i kjøttet og la det marinere natten over. Legg ribben over i en ildfast form, hell over olje så det dekker og dekk til med aluminiumsfolie. Sett formen i ovnen på 120°C i 4–5 timer eller til kjøttet er så mørt at det nesten faller fra hverandre. Ta ut ribben og skjær bort de delene med mest fett på.
Dra kjøttet fra hverandre i strimler med en gaffel, også det med mye fett på, men hold dem fra hverandre. Sprøstek strimlene som hadde mye fett i en stekepanne og bland med resten av kjøttet til slutt slik at dette blir varmt også. Vend i og smak til med BBQsaus og salt.
BBQ-saus:
Til BBQsausen kokes sukker opp med honning og soyasaus. Bland med resten av ingrediensene og kjør i blender eller mikser.
Coleslaw:
Riv eller finkutt kålen til kålsalaten, og skjær løken i strimler. Bland i resten av ingrediensene og smak til med salt, pepper og ev. litt mer hvitvinseddik hvis du liker den syrlig. Rist hamburgerbrødene og legg kålsalat nederst og «pulled pork» øverst. Server.