Cæsar salat med chimichurri

En av de mest serverte salatene i hele verden! Et perfekt stekt kylling bryst som serveres sammen crispy salat med en deilig kremet saus, krutonger og parmesan. Vi legger til en urtedressing for å gjøre den enda bedre.

1

Finn frem

Stavmikser
Stekepanne
Bolle/dørslag
Kniv/fjøl
Rivjern
Steketermometer (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Start med å finne fram alle råvarer og utstyr du trenger og sett ovnen på 150 grader varmluft

1. Stek kyllingen med fettet ned i smør/olje til det har fått en gyllen og fin farge, snu rundt og stek 1 minutt på den andre siden
2. Sett i steketermometeret i midten på det tykkeste og stek kyllingen til den er på 65 grader
3. Ta de så ut og la de hvile minst 10 minutter. Temperaturen stiger da til ca 70 grader, og hvis det ikke blir stekt for mye, og får hvile blir det skikkelig saftig. Kutt så i biter
4. Finhakk urter og sjalottløk og dekk med olivenolje. Smak til med eddik og salt, rør rundt og hell over kyllingen
5. Miks ingrediensene til sausen og smak til med salt ( og evt sitron/lime hvis du vil)
6. Vask og kutt salat
7. Stek brødet i ovnen, i panna eller i en brødrister og kutt i biter

8. Legg alt opp på en tallerken og riv parmesan over

4 porsjoner
30 min

Ingredienser

4 kyllingbryst (helst med skinn)
2 stk hjertesalat
2 brødskiver
50 gr parmesan

Enkel «cæsar saus»:
4 ss majones
4 ss creme fraiche ( eller rømme)
1 fedd hvitløk
Salt

Chimichurri:
Basilikum
Persille
Koriander
Olivenolje
1 Sjalottløk
rødvin/sherryeddik

Cæsar salat med chimichurri

En av de mest serverte salatene i hele verden! Et perfekt stekt kylling bryst som serveres sammen crispy salat med en deilig kremet saus, krutonger og parmesan. Vi legger til en urtedressing for å gjøre den enda bedre.

1
4 porsjoner
30 min

Finn frem

Stavmikser
Stekepanne
Bolle/dørslag
Kniv/fjøl
Rivjern
Steketermometer (kan sløyfes)

Ingredienser

4 kyllingbryst (helst med skinn)
2 stk hjertesalat
2 brødskiver
50 gr parmesan

Enkel «cæsar saus»:
4 ss majones
4 ss creme fraiche ( eller rømme)
1 fedd hvitløk
Salt

Chimichurri:
Basilikum
Persille
Koriander
Olivenolje
1 Sjalottløk
rødvin/sherryeddik

Fremgangsmåte

Start med å finne fram alle råvarer og utstyr du trenger og sett ovnen på 150 grader varmluft

1. Stek kyllingen med fettet ned i smør/olje til det har fått en gyllen og fin farge, snu rundt og stek 1 minutt på den andre siden
2. Sett i steketermometeret i midten på det tykkeste og stek kyllingen til den er på 65 grader
3. Ta de så ut og la de hvile minst 10 minutter. Temperaturen stiger da til ca 70 grader, og hvis det ikke blir stekt for mye, og får hvile blir det skikkelig saftig. Kutt så i biter
4. Finhakk urter og sjalottløk og dekk med olivenolje. Smak til med eddik og salt, rør rundt og hell over kyllingen
5. Miks ingrediensene til sausen og smak til med salt ( og evt sitron/lime hvis du vil)
6. Vask og kutt salat
7. Stek brødet i ovnen, i panna eller i en brødrister og kutt i biter

8. Legg alt opp på en tallerken og riv parmesan over