Chowder med røkt torsk

mais_rokttorsk_dg_97646-703x1024

Finn frem

  • ingredienser
  • stor gryte – ha i kokende vann
  • middels stor stekepanne – sett på
  • middels høy varme
  • liten gryte
  • rivjern

Fremgangsmåte

Smelt smør i den store gryten og dryss over melet mens du rører godt. Tilsett melk og laurbærbladet mens du visper godt og gir bechamelen et oppkok.

Kutt purreløk i tynne skiver. Skrell og kutt neper i båter. Ha alt over i bechamelen. Rør godt, så det ikke svir seg mens du lar det småkoke i ca. 5 minutter.

Tilsett mais og røkt torsk i bechamelen. La alt trekke på lav varme til fisken er gjennomtrukket. Kutt bacon i strimler. Ha i stekepannen sammen med litt olje, og stek til det er litt sprøtt. Tilsett smøret og la det bli nøttebrunt.

Kok opp appelsinjuice med sukker i en liten gryte til den er redusert til det halve. Tilsett olivenolje og smak til med litt salt. Skrell gulrøttene og riv på rivjernet, strimle hjertesalat og vend inn appelsindressingen.

Server chowder med baconsmør på toppen og råkost ved siden av.

porsjoner

Ingredienser

400 g røkt torsk
Bechamel:
50 g smør
50 g hvetemel
8 dl melk
1 laurbærblad

1 purreløk
2 neper
300 g hermetisk mais

Råkost:
3 gulrøtter
1 hjertesalat
1 bunt koriander
Appelsindressing:
1 dl appelsinjuice
1 ss sukker
3 ss XV olivenolje

100 g bacon
50 g smør

Chowder med røkt torsk

mais_rokttorsk_dg_97646-703x1024
porsjoner

Finn frem

  • ingredienser
  • stor gryte – ha i kokende vann
  • middels stor stekepanne – sett på
  • middels høy varme
  • liten gryte
  • rivjern

Ingredienser

400 g røkt torsk
Bechamel:
50 g smør
50 g hvetemel
8 dl melk
1 laurbærblad

1 purreløk
2 neper
300 g hermetisk mais

Råkost:
3 gulrøtter
1 hjertesalat
1 bunt koriander
Appelsindressing:
1 dl appelsinjuice
1 ss sukker
3 ss XV olivenolje

100 g bacon
50 g smør

Fremgangsmåte

Smelt smør i den store gryten og dryss over melet mens du rører godt. Tilsett melk og laurbærbladet mens du visper godt og gir bechamelen et oppkok.

Kutt purreløk i tynne skiver. Skrell og kutt neper i båter. Ha alt over i bechamelen. Rør godt, så det ikke svir seg mens du lar det småkoke i ca. 5 minutter.

Tilsett mais og røkt torsk i bechamelen. La alt trekke på lav varme til fisken er gjennomtrukket. Kutt bacon i strimler. Ha i stekepannen sammen med litt olje, og stek til det er litt sprøtt. Tilsett smøret og la det bli nøttebrunt.

Kok opp appelsinjuice med sukker i en liten gryte til den er redusert til det halve. Tilsett olivenolje og smak til med litt salt. Skrell gulrøttene og riv på rivjernet, strimle hjertesalat og vend inn appelsindressingen.

Server chowder med baconsmør på toppen og råkost ved siden av.