Fish & chips i Tippekupong – Fisk­ og skalldyrtempura med søtpotetchips og trøffelmajones

Fish-and-Chips-i-tippekupong-1

Fremgangsmåte

4 PERSONER

Start med å lage tempurarøren etter anvisningen på pakken, men smak den gjerne til med litt kajennepepper. Lages den på forhånd, settes den kaldt.
Kutt fisk i 2­3 cm avlange kuber, del kamskjellene i to, del krabbekjøtt i 2­3 cm lange biter, del blekksprut og akkar i firkanter eller ringer. Ha oljen i en kjele og varm den opp. Den er varm nok når det freser rundt en tresleiv idet du dypper den nedi. Dypp fisk i tempurarøren med en klype og deretter over i frityroljen. Når røren rundt fisken begynner å bli gyllen, tar du den opp av frityren og over på litt papir slik at overflødig fett kan renne av. Server umiddelbart. Ønsker du en ekstra effekt kan du stikke fingrene i røren og skvette litt oppi frityren rett etter å ha hatt panert fisk/skalldyr i. Da vil disse sprø «kornene» feste seg rundt fisken og gi ekstra «crunch».

Trøffelmajones:

Til majonesen vispes eggeplommene godt sammen med salt, sitron, sennep og hvitvinseddik. Spe deretter med solsikkeolje, start med litt og øk etter hvert mengden. Smak til majonesen med salt, kanskje litt ekstra sitron og trøffelolje, ev. trøffelpasta i tillegg.

Søtpotetchips:

Skrell søtpotetene og kutt i så tynne skiver du klarer eller lag skiver ved hjelp av en mandolin (type grønnsakskutter, ev. en ostehøvel eller skreller). Lag små kremmerhus av tippekuponger og server fritert fisk og skalldyr i disse. Server majonesen i dippskåler, og chipsen i et tårn eller også de i kremmerhus.

porsjoner

Ingredienser

Tempura:

Beregn ca. 600 g fisk og skalldyr
til 4 personer

For eksempel:
200 g hvit fisk (kveite, torsk, e.l.)
4 kamskjell
100 g blekksprut eller akkar
150 g rå kongekrabbe eller soft
shell crab

1 pose tempuramiks1
7 dl solsikkeolje til fritering (ev.
raps- eller druekjerneolje)

Trøffelmajones:

2 eggeplommer
1 ts salt
1 ss sitron
1 ss sennep
1 ss hvitvinseddik
2 ½ dl solsikkeolje (ev. raps- eller
druekjerneolje)
4 ss trøffelolje
1 ss trøffelpuré eller finhakket fersk
trøffel (kan sløyfes)

Søtpotetchips:

2 søtpoteter
7 dl solsikkeolje til fritering (bruk
ev. samme oljen som over)

Fish & chips i Tippekupong – Fisk­ og skalldyrtempura med søtpotetchips og trøffelmajones

Fish-and-Chips-i-tippekupong-1
porsjoner

Ingredienser

Tempura:

Beregn ca. 600 g fisk og skalldyr
til 4 personer

For eksempel:
200 g hvit fisk (kveite, torsk, e.l.)
4 kamskjell
100 g blekksprut eller akkar
150 g rå kongekrabbe eller soft
shell crab

1 pose tempuramiks1
7 dl solsikkeolje til fritering (ev.
raps- eller druekjerneolje)

Trøffelmajones:

2 eggeplommer
1 ts salt
1 ss sitron
1 ss sennep
1 ss hvitvinseddik
2 ½ dl solsikkeolje (ev. raps- eller
druekjerneolje)
4 ss trøffelolje
1 ss trøffelpuré eller finhakket fersk
trøffel (kan sløyfes)

Søtpotetchips:

2 søtpoteter
7 dl solsikkeolje til fritering (bruk
ev. samme oljen som over)

Fremgangsmåte

4 PERSONER

Start med å lage tempurarøren etter anvisningen på pakken, men smak den gjerne til med litt kajennepepper. Lages den på forhånd, settes den kaldt.
Kutt fisk i 2­3 cm avlange kuber, del kamskjellene i to, del krabbekjøtt i 2­3 cm lange biter, del blekksprut og akkar i firkanter eller ringer. Ha oljen i en kjele og varm den opp. Den er varm nok når det freser rundt en tresleiv idet du dypper den nedi. Dypp fisk i tempurarøren med en klype og deretter over i frityroljen. Når røren rundt fisken begynner å bli gyllen, tar du den opp av frityren og over på litt papir slik at overflødig fett kan renne av. Server umiddelbart. Ønsker du en ekstra effekt kan du stikke fingrene i røren og skvette litt oppi frityren rett etter å ha hatt panert fisk/skalldyr i. Da vil disse sprø «kornene» feste seg rundt fisken og gi ekstra «crunch».

Trøffelmajones:

Til majonesen vispes eggeplommene godt sammen med salt, sitron, sennep og hvitvinseddik. Spe deretter med solsikkeolje, start med litt og øk etter hvert mengden. Smak til majonesen med salt, kanskje litt ekstra sitron og trøffelolje, ev. trøffelpasta i tillegg.

Søtpotetchips:

Skrell søtpotetene og kutt i så tynne skiver du klarer eller lag skiver ved hjelp av en mandolin (type grønnsakskutter, ev. en ostehøvel eller skreller). Lag små kremmerhus av tippekuponger og server fritert fisk og skalldyr i disse. Server majonesen i dippskåler, og chipsen i et tårn eller også de i kremmerhus.