Gazpacho

ubudne_gjester_dag2-canon1841_dg_95033

Fremgangsmåte

Er det en av ingrediensene du ikke har, ikke fortvil, miks deg frem til en frisk, kald grønnsakssuppe. Ingrediensene under kan brukes i ca. mengder, men tomater bør uansett inkluderes.

Skrell og kutt grønnsakene grovt og kjør til puré i blender. Smak til med rødvinseddik, sukker, salt, pepper og oliven­ olje. Suppen skal være kald, frisk og med balanse mellom syrlighet og sødme, derfor er det viktig å bruke tid på å smake til skikkelig med eddiken mot sukker og salt. Pynt med garnityr som strimler av agurk, oliven og fetaost. Det er også alltid fint med noen dråper olivenolje på toppen, litt urter og kanskje også sprø krutonger og spekeskinke.

porsjoner

Ingredienser

Grønnsakssuppe:

6 tomater (ev. 1 boks hermetiske tomater)
2 løk (ev. rød- eller sjalottløk)
½ agurk
1 paprika
2 stilker stangselleri
1 chili u/frø (eller 1 ss av en eller annen form for chilisaus, sambal oelek e.l.)
3 fedd hvitløk
Urter som f.eks. kjørvel, basilikum, koriander eller persille
4 ss rødvins- eller annen eddik
2 ss sukker
Salt og pepper
½ dl god olivenolje

Forslag til garnityr i suppen:

Agurk i strimler eller terninger
Oliven
Fetaost
Avokado
Terninger av grønnsakene du har hatt i suppen
Loff eller annet brød som sprøstekes med olje
Spekeskinke eller annen god spekemat i strimler

4 ss rødvins- eller annen eddik
2 ss sukker
Salt og pepper
½ dl god olivenolje

Gazpacho

ubudne_gjester_dag2-canon1841_dg_95033
porsjoner

Ingredienser

Grønnsakssuppe:

6 tomater (ev. 1 boks hermetiske tomater)
2 løk (ev. rød- eller sjalottløk)
½ agurk
1 paprika
2 stilker stangselleri
1 chili u/frø (eller 1 ss av en eller annen form for chilisaus, sambal oelek e.l.)
3 fedd hvitløk
Urter som f.eks. kjørvel, basilikum, koriander eller persille
4 ss rødvins- eller annen eddik
2 ss sukker
Salt og pepper
½ dl god olivenolje

Forslag til garnityr i suppen:

Agurk i strimler eller terninger
Oliven
Fetaost
Avokado
Terninger av grønnsakene du har hatt i suppen
Loff eller annet brød som sprøstekes med olje
Spekeskinke eller annen god spekemat i strimler

4 ss rødvins- eller annen eddik
2 ss sukker
Salt og pepper
½ dl god olivenolje

Fremgangsmåte

Er det en av ingrediensene du ikke har, ikke fortvil, miks deg frem til en frisk, kald grønnsakssuppe. Ingrediensene under kan brukes i ca. mengder, men tomater bør uansett inkluderes.

Skrell og kutt grønnsakene grovt og kjør til puré i blender. Smak til med rødvinseddik, sukker, salt, pepper og oliven­ olje. Suppen skal være kald, frisk og med balanse mellom syrlighet og sødme, derfor er det viktig å bruke tid på å smake til skikkelig med eddiken mot sukker og salt. Pynt med garnityr som strimler av agurk, oliven og fetaost. Det er også alltid fint med noen dråper olivenolje på toppen, litt urter og kanskje også sprø krutonger og spekeskinke.