Gjestestekte vafler

aapent-husl_fcc-dag3-23-0514130_dg_95033

Fremgangsmåte

Vaffelrøre:

Vaffelrøren lages ved å først smelte smøret. Sett det til side. Rør egg og sukker godt sammen. Rør inn bakepulver, smør, mel og rømme. Pisk røren godt sammen så den er fri for klumper. Ha i melken og rør til godt blandet. La røren svelle i 30 minutter før du begynner å steke.

Rørte jordbær:

Rens jordbærene og kutt dem i fire med en liten kniv. Ha dem i en liten bolle og dryss over sukker. Bruk en visp og rør det godt sammen. Pass på å ikke mose alt, for det er godt med litt biter i.

Server vaflene med rørte jordbær, geitost og rømme.

porsjoner

Ingredienser

Vaffelrøre:

150 g meierismør
4 egg
1 ½ dl sukker
2 ts bakepulver
5 dl hvetemel
1 boks (300 g) seterrømme
3 dl melk

Geitost
Rømme

Rørte jordbær:

2 kurver jordbær
3 ss sukker

Gjestestekte vafler

aapent-husl_fcc-dag3-23-0514130_dg_95033
porsjoner

Ingredienser

Vaffelrøre:

150 g meierismør
4 egg
1 ½ dl sukker
2 ts bakepulver
5 dl hvetemel
1 boks (300 g) seterrømme
3 dl melk

Geitost
Rømme

Rørte jordbær:

2 kurver jordbær
3 ss sukker

Fremgangsmåte

Vaffelrøre:

Vaffelrøren lages ved å først smelte smøret. Sett det til side. Rør egg og sukker godt sammen. Rør inn bakepulver, smør, mel og rømme. Pisk røren godt sammen så den er fri for klumper. Ha i melken og rør til godt blandet. La røren svelle i 30 minutter før du begynner å steke.

Rørte jordbær:

Rens jordbærene og kutt dem i fire med en liten kniv. Ha dem i en liten bolle og dryss over sukker. Bruk en visp og rør det godt sammen. Pass på å ikke mose alt, for det er godt med litt biter i.

Server vaflene med rørte jordbær, geitost og rømme.