Helstekt kylling med urter og sitron

Kjottboka_materie_siste-versjon

Fremgangsmåte

Skyll kyllingen godt innvendig og tørk den. Finhakk hvitløk og urter og bland sammen med saften fra 1/2 sitron. legg blandingen inn under skinnet på brystsiden av kyllingen. Del 1 sitron i store båter og legg dem inn i kyllingen, gjerne sammen med stilkene fra urtene. Bind bena sammen med litt hyssing.

Pensle kyllingen med olivenolje, saft fra 1/2 sitron og salt og pepper. Legg kyllingen i en ildfast form og stek i stekeovn på 160 grader i ca. 1 time, kanskje 10–15 minutter ekstra. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingen. Et tips er å gjøre et par snitt i den tykkeste delen av lårene. Da kutter du ned på steketiden på lårene, slik at lår og bryst blir ferdige samtidig.

Sjekk om kyllingen er ferdigstekt, ved å stikke en liten spiss kniv inn ved lårfestet. Kjøttsaften som kommer ut, skal være klar. Du kan også bruke steketermometer.

La kyllingen hvile i 15–20 minutter før du skjærer i den.

Server med risotto.

porsjoner

Ingredienser

1 stk. hel kylling (1 1/2–2 kg)

2 fedd hvitløk
1ss oregano
1ss timian
1ss persille
olivenolje
2 stk sitron

Helstekt kylling med urter og sitron

Kjottboka_materie_siste-versjon
porsjoner

Ingredienser

1 stk. hel kylling (1 1/2–2 kg)

2 fedd hvitløk
1ss oregano
1ss timian
1ss persille
olivenolje
2 stk sitron

Fremgangsmåte

Skyll kyllingen godt innvendig og tørk den. Finhakk hvitløk og urter og bland sammen med saften fra 1/2 sitron. legg blandingen inn under skinnet på brystsiden av kyllingen. Del 1 sitron i store båter og legg dem inn i kyllingen, gjerne sammen med stilkene fra urtene. Bind bena sammen med litt hyssing.

Pensle kyllingen med olivenolje, saft fra 1/2 sitron og salt og pepper. Legg kyllingen i en ildfast form og stek i stekeovn på 160 grader i ca. 1 time, kanskje 10–15 minutter ekstra. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingen. Et tips er å gjøre et par snitt i den tykkeste delen av lårene. Da kutter du ned på steketiden på lårene, slik at lår og bryst blir ferdige samtidig.

Sjekk om kyllingen er ferdigstekt, ved å stikke en liten spiss kniv inn ved lårfestet. Kjøttsaften som kommer ut, skal være klar. Du kan også bruke steketermometer.

La kyllingen hvile i 15–20 minutter før du skjærer i den.

Server med risotto.