Helstekt kylling med urter og sitron

Helstekt-kylling-med-urter-og-sitron-1

Fremgangsmåte

Skyll kyllingen godt innvendig og tørk den. Finhakk hvitløk og urter og bland sammen med saften fra 1/2 sitron. legg blandingen inn under skinnet på brystsiden av kyllingen. Del 1 sitron i store båter og legg dem inn i kyllingen, gjerne sammen med stilkene fra urtene. Bind bena sammen med litt hyssing.

Pensle kyllingen med olivenolje, saft fra 1/2 sitron og salt og pepper. Legg kyllingen i en ildfast form og stek i stekeovn på 160 grader i ca. 1 time, kanskje 10–15 minutter ekstra. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingen. Et tips er å gjøre et par snitt i den tykkeste delen av lårene. Da kutter du ned på steketiden på lårene, slik at lår og bryst blir ferdige samtidig.

Sjekk om kyllingen er ferdigstekt, ved å stikke en liten spiss kniv inn ved lårfestet. Kjøttsaften som kommer ut, skal være klar. Du kan også bruke steketermometer. Les mer om temperaturer på side 18–19.

La kyllingen hvile i 15–20 minutter før du skjærer i den.

Server med risotto.

porsjoner

Ingredienser

KJØTT –
HEL KYLLING – 1 stk.
(1 1/2–2 kg)

SMAK UNDERVEIS –
HVITLØK – 2 fedd
OREGANO – 1 ss
TIMIAN – 1 ss
PERSILLE – 1 ss
OLIVENOLJE
SITRON – 2 stk.

Helstekt kylling med urter og sitron

Helstekt-kylling-med-urter-og-sitron-1
porsjoner

Ingredienser

KJØTT –
HEL KYLLING – 1 stk.
(1 1/2–2 kg)

SMAK UNDERVEIS –
HVITLØK – 2 fedd
OREGANO – 1 ss
TIMIAN – 1 ss
PERSILLE – 1 ss
OLIVENOLJE
SITRON – 2 stk.

Fremgangsmåte

Skyll kyllingen godt innvendig og tørk den. Finhakk hvitløk og urter og bland sammen med saften fra 1/2 sitron. legg blandingen inn under skinnet på brystsiden av kyllingen. Del 1 sitron i store båter og legg dem inn i kyllingen, gjerne sammen med stilkene fra urtene. Bind bena sammen med litt hyssing.

Pensle kyllingen med olivenolje, saft fra 1/2 sitron og salt og pepper. Legg kyllingen i en ildfast form og stek i stekeovn på 160 grader i ca. 1 time, kanskje 10–15 minutter ekstra. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingen. Et tips er å gjøre et par snitt i den tykkeste delen av lårene. Da kutter du ned på steketiden på lårene, slik at lår og bryst blir ferdige samtidig.

Sjekk om kyllingen er ferdigstekt, ved å stikke en liten spiss kniv inn ved lårfestet. Kjøttsaften som kommer ut, skal være klar. Du kan også bruke steketermometer. Les mer om temperaturer på side 18–19.

La kyllingen hvile i 15–20 minutter før du skjærer i den.

Server med risotto.