Hurtig torsk med grønn saus
Finn frem
- Ingredienser stekeovn – sett på 250 °C
- stavmikser
- høy smal arbeidsbolle
- vannkoker – kok opp vann
- ildfast form
- glasskål
- plastfolie
- stort fat
Fremgangsmåte
Legg rosenkål på et stekebrett og vend i litt olje, salt og pepper. Bak på 250 °C i 13 minutter til de er brune utenpå og myke inni.
Ha couscous i en glass-skål og bland med olivenolje. Hell over kokende vann fra vannkokeren, slik at dette står 1 cm over couscousen. Dekk til med plastfolie. La trekke i 10 minutter.
Del fisken i 2 cm tykke biter. Legg i ildfast form. Dryss over salt og eddik. Hell over kokende vann fra vannkokeren så det dekker fisken. Dekk til godt med plastfolie. La fisken trekke i 10 minutter.
Ha alle ingrediensene til den grønne sausen i en høy arbeidsbolle. Stikk stavmikseren nederst i bollen og slå den på. Dra den sakte oppover til den kommer til toppen, slik at alt blir blandet godt. Smak til med salt og pepper.
Ta plasten av couscous. Tilsett litt ekstra oliven olje, ruccolasalat, ristede mandler, rosiner og honning. Smak til med salt, pepper og sitron.
Hell den grønne sausen på fatet. Ta opp fisken fra vannet med en fiskespade. Sørg for at vannet renner godt av – og legg den kjapt over på et kjøkkenhåndkle før du legger den på fatet. Dander couscous rundt, den bakte rosenkålen oppå og ruccola over.
porsjoner
Ingredienser
600 g torskefilet
1 ss salt
3 ss eddik
300 g rosenkål
Couscous-salat:
250 g couscous
1 dl ristede mandler u/skall
2 ss rosiner
1 ss honning
olivenolje
sitron
1 boks ruccola
Grønn saus:
1 eggeplomme
1 ss dijonsennep
1 fedd hvitløk
½ sitron
1 ss rødvinseddik
1 ½ dl matolje
1 potte basilikum
Hurtig torsk med grønn saus
Finn frem
- Ingredienser stekeovn – sett på 250 °C
- stavmikser
- høy smal arbeidsbolle
- vannkoker – kok opp vann
- ildfast form
- glasskål
- plastfolie
- stort fat
Ingredienser
600 g torskefilet
1 ss salt
3 ss eddik
300 g rosenkål
Couscous-salat:
250 g couscous
1 dl ristede mandler u/skall
2 ss rosiner
1 ss honning
olivenolje
sitron
1 boks ruccola
Grønn saus:
1 eggeplomme
1 ss dijonsennep
1 fedd hvitløk
½ sitron
1 ss rødvinseddik
1 ½ dl matolje
1 potte basilikum
Fremgangsmåte
Legg rosenkål på et stekebrett og vend i litt olje, salt og pepper. Bak på 250 °C i 13 minutter til de er brune utenpå og myke inni.
Ha couscous i en glass-skål og bland med olivenolje. Hell over kokende vann fra vannkokeren, slik at dette står 1 cm over couscousen. Dekk til med plastfolie. La trekke i 10 minutter.
Del fisken i 2 cm tykke biter. Legg i ildfast form. Dryss over salt og eddik. Hell over kokende vann fra vannkokeren så det dekker fisken. Dekk til godt med plastfolie. La fisken trekke i 10 minutter.
Ha alle ingrediensene til den grønne sausen i en høy arbeidsbolle. Stikk stavmikseren nederst i bollen og slå den på. Dra den sakte oppover til den kommer til toppen, slik at alt blir blandet godt. Smak til med salt og pepper.
Ta plasten av couscous. Tilsett litt ekstra oliven olje, ruccolasalat, ristede mandler, rosiner og honning. Smak til med salt, pepper og sitron.
Hell den grønne sausen på fatet. Ta opp fisken fra vannet med en fiskespade. Sørg for at vannet renner godt av – og legg den kjapt over på et kjøkkenhåndkle før du legger den på fatet. Dander couscous rundt, den bakte rosenkålen oppå og ruccola over.