Indisk curry med pinnekjøtt
Pinnekjøttrester i indisk curry med nanbrød og basmatiris. En perfekt måte å bruke opp pinnekjøttrestene, og lage et måltid av indiske smaker. Server gjerne med nanbrød og basmatiris!
Fremgangsmåte
Indisk curry med pinnekjøtt:
1 Stek løk og alt av krydder i olje/smør i ca. 5 minutter i en gryte.
2 Legg pinnekjøttrestene i gryta, og hell i vannet og hakkede tomater. La putre i ca. 10 minutter
3 Rør inn gresk yoghurt og varm opp til kokepunktet.
Nanbrød:
1 Ha melk og, gjær og 2 ts av sukkeret i en bolle. Bland sammen og la stå i 15-20 minutter til gjæret har løst seg opp og det begynner å dannes skum/bobler på toppen.
2 Sikt mel, salt og bakepulver i en egen bolle.
3 Tilsett de siste skjeene med sukker, melkeblandingen, olje, yoghurt og egg. Bland sammen til en deig.
4 Elt deigen 10 minutter i en eltemaskin med krok til deigen blir smidig og løsner fra bollen.
5 Smør en ren, stor bolle med litt olje og ha deigen over i denne. Dekk med plastfolie og la heve i 1 time eller til dobbel størrelse.
6 Slå deigen ned og kva den litt til. Del den i 6 store, eller 12 små, emner og rull til boller.
7 Hold bollene tildekket med et fuktig klede eller plastfolie så lenge de ikke jobbes med.
8 Kjevle bollene til tynne, runde naan. Legg på direkte varme på forvarmet grill, eller i stekepanne. Middels høy temperatur.
9 Grill, eller stek, på en side til de har fått tydelig grillmønster. De skal nesten bli svidd, og det skal dannes bobler på siden som ligger opp. Vend. Ca. 1-2 minutter per side.
10 Pakk naanbrødene i folie eller et kjøkkenhåndkle, slik at de holder seg myke.
Tips: For å få nanbrødene ekstra gode, pensle de med brunet smør med hvitløk og strø på fennikelfrø, lettknuste korianderfrø og røkt salt.
Ingredienser
900 g pinnekjøttrester
50 g smør eller nøytral olje
2 laubærblad
4 nelliker
10 sorte pepperkorn
2 gule løk, finkuttet
1 ss ingefær, finhakket
1 ss hvitløk, finhakket
1 ts kardemomme, malt
1 ts kanel, malt
0,5 ts gurkemeie
2 ts koriander, malt
2 ts garam masala krydder
2 ts tikka masala krydder
2 dl vann
800 g hakkede tomater
200 g gresk yoghurt
Nanbrød:
(Kan kjøpes ferdig)
4 ts tørrgjær
4 ts sukker
3 dl lunket melk
900 g hvetemel
1 ts salt
2 ts bakepulver
3 dl yoghurt naturell
4 ss nøytral olje
1 stk egg, pisket sammen
Smeltet smør til å pensle
Indisk curry med pinnekjøtt
Pinnekjøttrester i indisk curry med nanbrød og basmatiris. En perfekt måte å bruke opp pinnekjøttrestene, og lage et måltid av indiske smaker. Server gjerne med nanbrød og basmatiris!
Ingredienser
900 g pinnekjøttrester
50 g smør eller nøytral olje
2 laubærblad
4 nelliker
10 sorte pepperkorn
2 gule løk, finkuttet
1 ss ingefær, finhakket
1 ss hvitløk, finhakket
1 ts kardemomme, malt
1 ts kanel, malt
0,5 ts gurkemeie
2 ts koriander, malt
2 ts garam masala krydder
2 ts tikka masala krydder
2 dl vann
800 g hakkede tomater
200 g gresk yoghurt
Nanbrød:
(Kan kjøpes ferdig)
4 ts tørrgjær
4 ts sukker
3 dl lunket melk
900 g hvetemel
1 ts salt
2 ts bakepulver
3 dl yoghurt naturell
4 ss nøytral olje
1 stk egg, pisket sammen
Smeltet smør til å pensle
Fremgangsmåte
Indisk curry med pinnekjøtt:
1 Stek løk og alt av krydder i olje/smør i ca. 5 minutter i en gryte.
2 Legg pinnekjøttrestene i gryta, og hell i vannet og hakkede tomater. La putre i ca. 10 minutter
3 Rør inn gresk yoghurt og varm opp til kokepunktet.
Nanbrød:
1 Ha melk og, gjær og 2 ts av sukkeret i en bolle. Bland sammen og la stå i 15-20 minutter til gjæret har løst seg opp og det begynner å dannes skum/bobler på toppen.
2 Sikt mel, salt og bakepulver i en egen bolle.
3 Tilsett de siste skjeene med sukker, melkeblandingen, olje, yoghurt og egg. Bland sammen til en deig.
4 Elt deigen 10 minutter i en eltemaskin med krok til deigen blir smidig og løsner fra bollen.
5 Smør en ren, stor bolle med litt olje og ha deigen over i denne. Dekk med plastfolie og la heve i 1 time eller til dobbel størrelse.
6 Slå deigen ned og kva den litt til. Del den i 6 store, eller 12 små, emner og rull til boller.
7 Hold bollene tildekket med et fuktig klede eller plastfolie så lenge de ikke jobbes med.
8 Kjevle bollene til tynne, runde naan. Legg på direkte varme på forvarmet grill, eller i stekepanne. Middels høy temperatur.
9 Grill, eller stek, på en side til de har fått tydelig grillmønster. De skal nesten bli svidd, og det skal dannes bobler på siden som ligger opp. Vend. Ca. 1-2 minutter per side.
10 Pakk naanbrødene i folie eller et kjøkkenhåndkle, slik at de holder seg myke.
Tips: For å få nanbrødene ekstra gode, pensle de med brunet smør med hvitløk og strø på fennikelfrø, lettknuste korianderfrø og røkt salt.