Indisk curry med pinnekjøtt

Pinnekjøttrester i indisk curry med nanbrød og basmatiris. En perfekt måte å bruke opp pinnekjøttrestene, og lage et måltid av indiske smaker. Server gjerne med nanbrød og basmatiris!

pinnekjott-curry-indisk

Fremgangsmåte

Indisk curry med pinnekjøtt:

1 Stek løk og alt av krydder i olje/smør i ca. 5 minutter i en gryte.

2 Legg pinnekjøttrestene i gryta, og hell i vannet og hakkede tomater. La putre i ca. 10 minutter

3 Rør inn gresk yoghurt og varm opp til kokepunktet.

 

Nanbrød:

1 Ha melk og, gjær og 2 ts av sukkeret i en bolle. Bland sammen og la stå i 15-20 minutter til gjæret har løst seg opp og det begynner å dannes skum/bobler på toppen.

2 Sikt mel, salt og bakepulver i en egen bolle.

3 Tilsett de siste skjeene med sukker, melkeblandingen, olje, yoghurt og egg. Bland sammen til en deig.

4 Elt deigen 10 minutter i en eltemaskin med krok til deigen blir smidig og løsner fra bollen.

5 Smør en ren, stor bolle med litt olje og ha deigen over i denne. Dekk med plastfolie og la heve i 1 time eller til dobbel størrelse.

6 Slå deigen ned og kva den litt til. Del den i 6 store, eller 12 små, emner og rull til boller.

7 Hold bollene tildekket med et fuktig klede eller plastfolie så lenge de ikke jobbes med.

8 Kjevle bollene til tynne, runde naan. Legg på direkte varme på forvarmet grill, eller i stekepanne. Middels høy temperatur.

9 Grill, eller stek, på en side til de har fått tydelig grillmønster. De skal nesten bli svidd, og det skal dannes bobler på siden som ligger opp. Vend. Ca. 1-2 minutter per side.

10 Pakk naanbrødene i folie eller et kjøkkenhåndkle, slik at de holder seg myke.

Tips: For å få nanbrødene ekstra gode, pensle de med brunet smør med hvitløk og strø på fennikelfrø, lettknuste korianderfrø og røkt salt.

6 porsjoner
30 minutter

Ingredienser

900 g pinnekjøttrester

50 g smør eller nøytral olje

2 laubærblad

4 nelliker

10 sorte pepperkorn

2 gule løk, finkuttet

1 ss ingefær, finhakket

1 ss hvitløk, finhakket

1 ts kardemomme, malt

1 ts kanel, malt

0,5 ts gurkemeie

2 ts koriander, malt

2 ts garam masala krydder

2 ts tikka masala krydder

2 dl vann

800 g hakkede tomater

200 g gresk yoghurt

 

Nanbrød:

(Kan kjøpes ferdig)

4 ts tørrgjær

4 ts sukker

3 dl lunket melk

900 g hvetemel

1 ts salt

2 ts bakepulver

3 dl yoghurt naturell

4 ss nøytral olje

1 stk egg, pisket sammen

Smeltet smør til å pensle

Indisk curry med pinnekjøtt

Pinnekjøttrester i indisk curry med nanbrød og basmatiris. En perfekt måte å bruke opp pinnekjøttrestene, og lage et måltid av indiske smaker. Server gjerne med nanbrød og basmatiris!

pinnekjott-curry-indisk
6 porsjoner
30 minutter

Ingredienser

900 g pinnekjøttrester

50 g smør eller nøytral olje

2 laubærblad

4 nelliker

10 sorte pepperkorn

2 gule løk, finkuttet

1 ss ingefær, finhakket

1 ss hvitløk, finhakket

1 ts kardemomme, malt

1 ts kanel, malt

0,5 ts gurkemeie

2 ts koriander, malt

2 ts garam masala krydder

2 ts tikka masala krydder

2 dl vann

800 g hakkede tomater

200 g gresk yoghurt

 

Nanbrød:

(Kan kjøpes ferdig)

4 ts tørrgjær

4 ts sukker

3 dl lunket melk

900 g hvetemel

1 ts salt

2 ts bakepulver

3 dl yoghurt naturell

4 ss nøytral olje

1 stk egg, pisket sammen

Smeltet smør til å pensle

Fremgangsmåte

Indisk curry med pinnekjøtt:

1 Stek løk og alt av krydder i olje/smør i ca. 5 minutter i en gryte.

2 Legg pinnekjøttrestene i gryta, og hell i vannet og hakkede tomater. La putre i ca. 10 minutter

3 Rør inn gresk yoghurt og varm opp til kokepunktet.

 

Nanbrød:

1 Ha melk og, gjær og 2 ts av sukkeret i en bolle. Bland sammen og la stå i 15-20 minutter til gjæret har løst seg opp og det begynner å dannes skum/bobler på toppen.

2 Sikt mel, salt og bakepulver i en egen bolle.

3 Tilsett de siste skjeene med sukker, melkeblandingen, olje, yoghurt og egg. Bland sammen til en deig.

4 Elt deigen 10 minutter i en eltemaskin med krok til deigen blir smidig og løsner fra bollen.

5 Smør en ren, stor bolle med litt olje og ha deigen over i denne. Dekk med plastfolie og la heve i 1 time eller til dobbel størrelse.

6 Slå deigen ned og kva den litt til. Del den i 6 store, eller 12 små, emner og rull til boller.

7 Hold bollene tildekket med et fuktig klede eller plastfolie så lenge de ikke jobbes med.

8 Kjevle bollene til tynne, runde naan. Legg på direkte varme på forvarmet grill, eller i stekepanne. Middels høy temperatur.

9 Grill, eller stek, på en side til de har fått tydelig grillmønster. De skal nesten bli svidd, og det skal dannes bobler på siden som ligger opp. Vend. Ca. 1-2 minutter per side.

10 Pakk naanbrødene i folie eller et kjøkkenhåndkle, slik at de holder seg myke.

Tips: For å få nanbrødene ekstra gode, pensle de med brunet smør med hvitløk og strø på fennikelfrø, lettknuste korianderfrø og røkt salt.