Kjøttboller med ost i en sterk saus og pasta

kjottboller-med-ost-i-en-sterk-djevelsaus-og-pasta-2

Finn frem

  • Stekepanne – ha i olje og sett på middels høy varme
  • Arbeidsbolle – finn frem
  • Middels stor kjele – finn frem og sett på høy varme med vann i
  • Vid kjele – finn frem

Fremgangsmåte

Kutt løk og paprika i terninger og finkutt chili og hvitløk. Fres dette kjapt i den vide kjelen med i litt matolje, kummin og korianderen. Tilsett sukker og boks tomatene. La dette småkoke til det har redusert til det halve. Ha i soyaen og smak til med salt og pepper.

Ha pastaen i den kokende vannet og kok den til den er mør. Hell av vannet, vend i eventuelt litt olivenolje og pepper før servering.

Bland godt kjøttdeig med finhakket løk og hvitløk, salt, dijonsennep og soya til en farse.

Kutt osten i ½ cm tykke terninger og vend inn i farsen. Klem ut til kjøttboller (se egen teknikk på side XX) mens du samtidig legger de rett i den varme stekepannen i den varme olje. Stek bollene gylne på sterk varme på hver side og la de steke igjennom på litt lavere varme i pannen.

Hell vann av pasta og legg på skål. Ha kjøttboller og saus fatet . Dryss over parmesan, litt olivenolje, kvernet pepper og eventuelt litt basilikum over ved servering.

Pasta: Ha melet rett på arbeidsbenken og lag en grop midt i melet. Klekke eggene og legg oppi gropen sammen med olivenolje og salt. Knus eggene med fingertuppene og bland i melet, litt etter litt, til du får en deig. Kna deigen godt til den blir elastisk. Pakk den inn i plastfolie og la den hvile i mimimum ½ tima, før du kjevler den ut.

Ekstratips fra Hans
Kjøp kjøttdeig på tilbud, lag stor porsjon kjøttboller og frys ned. Saus kan også fryses ned.

porsjoner

Ingredienser

½ kg kjøttdeig
½ løk, finkuttet
2 fedd hvitløk, finkuttet
1 ts salt
1 ss dijonsennep
1 ss soya
150 g ost som smelter (port salut, cheddar, Jarlsberg eller lagret Norvegia)
400 g tagliatelle (ferdig eller lag pasta selv – oppskrift nederst)

Saus

1 paprika – i terninger
1 løk – i terninger
2 røde chili (1 med frø og en uten)
2 fedd hvitløk
1 ts kummin
1 ts koriander malt
2 ss olivenolje
2 bokser Mutti hakkede tomater (ca. 6,5 dl)
1 ss sukker
1 ss soya
parmesan og basilikum hvis ønskelig over til slutt

Pastadeig

3 egg
300 g hvetemel
1 ss olivenolje
½ ts salt

Kjøttboller med ost i en sterk saus og pasta

kjottboller-med-ost-i-en-sterk-djevelsaus-og-pasta-2
porsjoner

Finn frem

  • Stekepanne – ha i olje og sett på middels høy varme
  • Arbeidsbolle – finn frem
  • Middels stor kjele – finn frem og sett på høy varme med vann i
  • Vid kjele – finn frem

Ingredienser

½ kg kjøttdeig
½ løk, finkuttet
2 fedd hvitløk, finkuttet
1 ts salt
1 ss dijonsennep
1 ss soya
150 g ost som smelter (port salut, cheddar, Jarlsberg eller lagret Norvegia)
400 g tagliatelle (ferdig eller lag pasta selv – oppskrift nederst)

Saus

1 paprika – i terninger
1 løk – i terninger
2 røde chili (1 med frø og en uten)
2 fedd hvitløk
1 ts kummin
1 ts koriander malt
2 ss olivenolje
2 bokser Mutti hakkede tomater (ca. 6,5 dl)
1 ss sukker
1 ss soya
parmesan og basilikum hvis ønskelig over til slutt

Pastadeig

3 egg
300 g hvetemel
1 ss olivenolje
½ ts salt

Fremgangsmåte

Kutt løk og paprika i terninger og finkutt chili og hvitløk. Fres dette kjapt i den vide kjelen med i litt matolje, kummin og korianderen. Tilsett sukker og boks tomatene. La dette småkoke til det har redusert til det halve. Ha i soyaen og smak til med salt og pepper.

Ha pastaen i den kokende vannet og kok den til den er mør. Hell av vannet, vend i eventuelt litt olivenolje og pepper før servering.

Bland godt kjøttdeig med finhakket løk og hvitløk, salt, dijonsennep og soya til en farse.

Kutt osten i ½ cm tykke terninger og vend inn i farsen. Klem ut til kjøttboller (se egen teknikk på side XX) mens du samtidig legger de rett i den varme stekepannen i den varme olje. Stek bollene gylne på sterk varme på hver side og la de steke igjennom på litt lavere varme i pannen.

Hell vann av pasta og legg på skål. Ha kjøttboller og saus fatet . Dryss over parmesan, litt olivenolje, kvernet pepper og eventuelt litt basilikum over ved servering.

Pasta: Ha melet rett på arbeidsbenken og lag en grop midt i melet. Klekke eggene og legg oppi gropen sammen med olivenolje og salt. Knus eggene med fingertuppene og bland i melet, litt etter litt, til du får en deig. Kna deigen godt til den blir elastisk. Pakk den inn i plastfolie og la den hvile i mimimum ½ tima, før du kjevler den ut.

Ekstratips fra Hans
Kjøp kjøttdeig på tilbud, lag stor porsjon kjøttboller og frys ned. Saus kan også fryses ned.

Postet i