Krydret kyllinggryte med fersken
Finn frem
- ingredienser
- blender
- stor gryte – sett platen på middels høy varme
- middels stor gryte med lokk – sett på middels høy varme
Fremgangsmåte
Skyll risen godt og ha den i en middels stor gryte med vann, slik at det dekker 1 cm over risen. Kok opp, deretter skru ned varmen og la den trekke ferdig med lokk. Kutt løk, kyllingbryst og paprika i biter. Fres i
den store gryten med litt olje.
Ha alle ingrediensene til gul curry paste i en blender med litt av fløten (slik at alt går rundt). Kjør til fin masse og tilsett i den store gryten med kylling. Fres litt, tilsett resten av fløten, vann og buljong.
Hell laken av ferskenene, skjær dem opp grovt og tilsett gryten. Bland ut maisenna med gaffel i et glass med litt kaldt vann og rør inn i gryten. Kok opp og smak til med salt og pepper.
Server gjerne med lime og koriander.
porsjoner
Ingredienser
2 kyllingbryst m. skinn
2 løk
1 paprika
Gul curry paste:
½ sitrongress
1 gul chili
2 sjalottløk
4 fedd hvitløk
1 ts koriander, malt
1 ts spisskummen
1 ts gurkemeie
2 ss brunt sukker
1 lime
1 ss ketchup
1 ss asiatisk fiskesaus (ev. soyasaus)
3 dl fløte (ev. kokosmelk)
2 dl vann
1 kylling- el. grønnsakbuljongterning
4 halve hermetiske fersken
2 ss maisenna
300 g ris
vann
lime og koriander til servering (kan sløyfes)
Krydret kyllinggryte med fersken
Finn frem
- ingredienser
- blender
- stor gryte – sett platen på middels høy varme
- middels stor gryte med lokk – sett på middels høy varme
Ingredienser
2 kyllingbryst m. skinn
2 løk
1 paprika
Gul curry paste:
½ sitrongress
1 gul chili
2 sjalottløk
4 fedd hvitløk
1 ts koriander, malt
1 ts spisskummen
1 ts gurkemeie
2 ss brunt sukker
1 lime
1 ss ketchup
1 ss asiatisk fiskesaus (ev. soyasaus)
3 dl fløte (ev. kokosmelk)
2 dl vann
1 kylling- el. grønnsakbuljongterning
4 halve hermetiske fersken
2 ss maisenna
300 g ris
vann
lime og koriander til servering (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
Skyll risen godt og ha den i en middels stor gryte med vann, slik at det dekker 1 cm over risen. Kok opp, deretter skru ned varmen og la den trekke ferdig med lokk. Kutt løk, kyllingbryst og paprika i biter. Fres i
den store gryten med litt olje.
Ha alle ingrediensene til gul curry paste i en blender med litt av fløten (slik at alt går rundt). Kjør til fin masse og tilsett i den store gryten med kylling. Fres litt, tilsett resten av fløten, vann og buljong.
Hell laken av ferskenene, skjær dem opp grovt og tilsett gryten. Bland ut maisenna med gaffel i et glass med litt kaldt vann og rør inn i gryten. Kok opp og smak til med salt og pepper.
Server gjerne med lime og koriander.