Krydret kyllinggryte med fersken

kylling_flote_dg_97646-764x1024

Finn frem

  • ingredienser
  • blender
  • stor gryte – sett platen på middels høy varme
  • middels stor gryte med lokk – sett på middels høy varme

Fremgangsmåte

Skyll risen godt og ha den i en middels stor gryte med vann, slik at det dekker 1 cm over risen. Kok opp, deretter skru ned varmen og la den trekke ferdig med lokk. Kutt løk, kyllingbryst og paprika i biter. Fres i
den store gryten med litt olje.

Ha alle ingrediensene til gul curry paste i en blender med litt av fløten (slik at alt går rundt). Kjør til fin masse og tilsett i den store gryten med kylling. Fres litt, tilsett resten av fløten, vann og buljong.

Hell laken av ferskenene, skjær dem opp grovt og tilsett gryten. Bland ut maisenna med gaffel i et glass med litt kaldt vann og rør inn i gryten. Kok opp og smak til med salt og pepper.

Server gjerne med lime og koriander.

porsjoner

Ingredienser

2 kyllingbryst m. skinn
2 løk
1 paprika

Gul curry paste:
½ sitrongress
1 gul chili
2 sjalottløk
4 fedd hvitløk
1 ts koriander, malt
1 ts spisskummen
1 ts gurkemeie
2 ss brunt sukker
1 lime
1 ss ketchup
1 ss asiatisk fiskesaus (ev. soyasaus)

3 dl fløte (ev. kokosmelk)
2 dl vann
1 kylling- el. grønnsakbuljongterning

4 halve hermetiske fersken
2 ss maisenna

300 g ris
vann

lime og koriander til servering (kan sløyfes)

Krydret kyllinggryte med fersken

kylling_flote_dg_97646-764x1024
porsjoner

Finn frem

  • ingredienser
  • blender
  • stor gryte – sett platen på middels høy varme
  • middels stor gryte med lokk – sett på middels høy varme

Ingredienser

2 kyllingbryst m. skinn
2 løk
1 paprika

Gul curry paste:
½ sitrongress
1 gul chili
2 sjalottløk
4 fedd hvitløk
1 ts koriander, malt
1 ts spisskummen
1 ts gurkemeie
2 ss brunt sukker
1 lime
1 ss ketchup
1 ss asiatisk fiskesaus (ev. soyasaus)

3 dl fløte (ev. kokosmelk)
2 dl vann
1 kylling- el. grønnsakbuljongterning

4 halve hermetiske fersken
2 ss maisenna

300 g ris
vann

lime og koriander til servering (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Skyll risen godt og ha den i en middels stor gryte med vann, slik at det dekker 1 cm over risen. Kok opp, deretter skru ned varmen og la den trekke ferdig med lokk. Kutt løk, kyllingbryst og paprika i biter. Fres i
den store gryten med litt olje.

Ha alle ingrediensene til gul curry paste i en blender med litt av fløten (slik at alt går rundt). Kjør til fin masse og tilsett i den store gryten med kylling. Fres litt, tilsett resten av fløten, vann og buljong.

Hell laken av ferskenene, skjær dem opp grovt og tilsett gryten. Bland ut maisenna med gaffel i et glass med litt kaldt vann og rør inn i gryten. Kok opp og smak til med salt og pepper.

Server gjerne med lime og koriander.