Pannekaker med pasjonsfruktsaus

Alle elsker pannekaker! Prøv denne oppskriften med pasjonsfruktsaus til Valentines, morsdag eller en annen hyggelig anledning.

pannekake-fcc-valentine

Finn frem

Stavmikser
Bolle
Visp
Stekepanne
Stekespade
Øse

Fremgangsmåte

Slik lager du pannekaker:

1. Knekk egg i en bolle, tilsett sukker og vaniljesukker før du visper godt sammen
2. Tilsett hvetemel og salt og rør dette godt med visp
3. Tilsett melk i 3 omganger, rør godt mellom hver gang
4. Smelt smøret i pannen og tilsett i røra.
5. Stek tynne pannekaker i en god teflonpanne

Slik lager du pasjonsfruktsaus:
1. Kutt 3 pasjonsfrukt på midten og skrap ut innholdet i et lite litermål/kopp
2. Tilsett 0,5 dl vann og 4 ss sukker
3. Miks på blender eller stavmikser
4. Kok opp
5. Sil sausen i en fin sil

Blir sausen for tykk kan du tilsette litt vann og synes du den er for sur tilsetter du litt sukker.

Den siste pasjonsfrukten tilsettes i sausen etter at sausen er silt.

Skrell og kutt frukt i passende biter og server sammen med saus og pannekaker.

10-12 porsjoner
30

Ingredienser

Pannekaker:
3 egg
100 gr hvetemel
3 dl melk
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1 liten klype salt
2 ss smør

Pasjonsfruktsaus:
4 stk pasjonsfrukt
4 ss sukker
1/2 dl vann

Fruktsalat
Frukt & bær etter eget ønske

Pannekaker med pasjonsfruktsaus

Alle elsker pannekaker! Prøv denne oppskriften med pasjonsfruktsaus til Valentines, morsdag eller en annen hyggelig anledning.

pannekake-fcc-valentine
10-12 porsjoner
30

Finn frem

Stavmikser
Bolle
Visp
Stekepanne
Stekespade
Øse

Ingredienser

Pannekaker:
3 egg
100 gr hvetemel
3 dl melk
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1 liten klype salt
2 ss smør

Pasjonsfruktsaus:
4 stk pasjonsfrukt
4 ss sukker
1/2 dl vann

Fruktsalat
Frukt & bær etter eget ønske

Fremgangsmåte

Slik lager du pannekaker:

1. Knekk egg i en bolle, tilsett sukker og vaniljesukker før du visper godt sammen
2. Tilsett hvetemel og salt og rør dette godt med visp
3. Tilsett melk i 3 omganger, rør godt mellom hver gang
4. Smelt smøret i pannen og tilsett i røra.
5. Stek tynne pannekaker i en god teflonpanne

Slik lager du pasjonsfruktsaus:
1. Kutt 3 pasjonsfrukt på midten og skrap ut innholdet i et lite litermål/kopp
2. Tilsett 0,5 dl vann og 4 ss sukker
3. Miks på blender eller stavmikser
4. Kok opp
5. Sil sausen i en fin sil

Blir sausen for tykk kan du tilsette litt vann og synes du den er for sur tilsetter du litt sukker.

Den siste pasjonsfrukten tilsettes i sausen etter at sausen er silt.

Skrell og kutt frukt i passende biter og server sammen med saus og pannekaker.