Puffet taco med nakkekotelett og søt nøttesaus
Fremgangsmåte
Bland mel, salt og vann til en deig og kna den 2–4 min. Del deigen i 12 emner.
Dypp hvert emne i litt olje og legg mellom to lag matpapir. Press eller kjevle deigen til ca. 2 mm tykkelse.
Varm opp oljen til 200–220 °C i en kjele og friter lefsene. Ha tortillaene oppi kjelen, én av gangen. Da de popper litt opp, er et godt tips å stikke en bred stekespade ned i midten av lefsen ned mot av kjelen, for å få skjellfasong og sprø kanter. Snu skjellet og friter videre til hele skjellet er gyllent, porøst og sprøtt.
Friter lefsene og legg dem bøyd som halv- måner over på papir for å renne av seg. Serveres umiddelbart. Ferdigkjøpte lefser kan også friteres til de puffer opp litt.
Gni adobo tacokrydderet inn i kotelettene, brun dem og stek ferdig i en stekepanne.
Lag løksalat. Smelt sukker i en panne til karamell, tilsett grovhakkede valnøtter, fres litt og kok ut pannen med rødvinseddik til sirupkonsistens. Skjær opp kjøttet i skiver og legg det i den puffede tacoen med guacamole- krem i bunnen – med løksalat og nøttesaus på toppen.
porsjoner
Ingredienser
PUFFET TORTILLA
300 g hvetemel
½ ts salt
½ ts sukker
2,4 dl varmt vann
1 l solsikkeolje
8 puffede tortillalefser
3 nakkekoteletter
(eller strimlet svinekjøtt)
4 ss adobo tacokrydder
1 porsjon bakt løksalat
1 porsjon guacamolekrem
Søt nøttesaus:
2 ss valnøtter
½ dl rødvinseddik
4 ss sukker
Puffet taco med nakkekotelett og søt nøttesaus
Ingredienser
PUFFET TORTILLA
300 g hvetemel
½ ts salt
½ ts sukker
2,4 dl varmt vann
1 l solsikkeolje
8 puffede tortillalefser
3 nakkekoteletter
(eller strimlet svinekjøtt)
4 ss adobo tacokrydder
1 porsjon bakt løksalat
1 porsjon guacamolekrem
Søt nøttesaus:
2 ss valnøtter
½ dl rødvinseddik
4 ss sukker
Fremgangsmåte
Bland mel, salt og vann til en deig og kna den 2–4 min. Del deigen i 12 emner.
Dypp hvert emne i litt olje og legg mellom to lag matpapir. Press eller kjevle deigen til ca. 2 mm tykkelse.
Varm opp oljen til 200–220 °C i en kjele og friter lefsene. Ha tortillaene oppi kjelen, én av gangen. Da de popper litt opp, er et godt tips å stikke en bred stekespade ned i midten av lefsen ned mot av kjelen, for å få skjellfasong og sprø kanter. Snu skjellet og friter videre til hele skjellet er gyllent, porøst og sprøtt.
Friter lefsene og legg dem bøyd som halv- måner over på papir for å renne av seg. Serveres umiddelbart. Ferdigkjøpte lefser kan også friteres til de puffer opp litt.
Gni adobo tacokrydderet inn i kotelettene, brun dem og stek ferdig i en stekepanne.
Lag løksalat. Smelt sukker i en panne til karamell, tilsett grovhakkede valnøtter, fres litt og kok ut pannen med rødvinseddik til sirupkonsistens. Skjær opp kjøttet i skiver og legg det i den puffede tacoen med guacamole- krem i bunnen – med løksalat og nøttesaus på toppen.