Ribbe med «puffet» svor

Dette er en litt annerledes måte å lage ribbe på hvor svoren "puffer". Ribben legges i saltlake før den stekes på lav temperatur. Det gjør at svoren "puffer" og blir helt magisk.

fcc-ribbe

Finn frem

1 ildfast form/stekebrett
Visp
Tallerken
Aluminiumsfolie

Fremgangsmåte

Hvordan på perfekt svor?

Følger du disse stegene så får du saftig kjøtt og magisk god svor.

1. Bland 3% saltlake ( 30 gr salt/1 liter vann)- og hell over ribba. La stå 24 timer. Prøv å finn en form som ribba passer oppi så trenger du ikke så mye saltlake
2. Damp ribba i ovnen på 230 grader med svor ned i litt vann tildekt med aluminumsfolie
3. Kutt svoren på ribba og damp videre til kjerne temperatur 68 grader
4. Legg ribba på en tallerken og stek på 72 grader i 18 timer
5. Ta ut ribba og varm ovnen til 250 grader (eller maks)
6. Sett ribba i ovnen og pass god på- tar ca 10 minutter.

Et annet godt tips er å gjøre om denne til en asiatisk variant. Gni kjøttet inn med 5 spice krydder etter den er dampet (IKKE PÅ SVOREN!)

Lykke til

porsjoner
48 timer

Ingredienser

1 stk ribbe med svor(ca.350 gr pr person)
Salt
Vann

TIPS:
Helst tynnribbe med mye fett og bein og som ikke svoren er rutet på

For fremgangsmåte se under bilde.

Ribbe med «puffet» svor

Dette er en litt annerledes måte å lage ribbe på hvor svoren "puffer". Ribben legges i saltlake før den stekes på lav temperatur. Det gjør at svoren "puffer" og blir helt magisk.

fcc-ribbe
porsjoner
48 timer

Finn frem

1 ildfast form/stekebrett
Visp
Tallerken
Aluminiumsfolie

Ingredienser

1 stk ribbe med svor(ca.350 gr pr person)
Salt
Vann

TIPS:
Helst tynnribbe med mye fett og bein og som ikke svoren er rutet på

For fremgangsmåte se under bilde.

Fremgangsmåte

Hvordan på perfekt svor?

Følger du disse stegene så får du saftig kjøtt og magisk god svor.

1. Bland 3% saltlake ( 30 gr salt/1 liter vann)- og hell over ribba. La stå 24 timer. Prøv å finn en form som ribba passer oppi så trenger du ikke så mye saltlake
2. Damp ribba i ovnen på 230 grader med svor ned i litt vann tildekt med aluminumsfolie
3. Kutt svoren på ribba og damp videre til kjerne temperatur 68 grader
4. Legg ribba på en tallerken og stek på 72 grader i 18 timer
5. Ta ut ribba og varm ovnen til 250 grader (eller maks)
6. Sett ribba i ovnen og pass god på- tar ca 10 minutter.

Et annet godt tips er å gjøre om denne til en asiatisk variant. Gni kjøttet inn med 5 spice krydder etter den er dampet (IKKE PÅ SVOREN!)

Lykke til