Sim Salma Bim – Råmarinert salma i 5000 ulike varianter
Fremgangsmåte
«En basis oppskrift som kan blandes etter egen fantasi eller det man har i skapet. Det vil bli godt uansett når du har det over rå fisk. Kanskje klarer du å komponerer din egen signatursmak som blir populær?»
Fisk:
Kutt fisk i tynne skiver og legg utover tallerkenen.
Marinade:
Bland en form for syre med soya eller olivenolje 50/50. Tilsett ønsket smak i marinaden og ha den over fisken.
Garnityr:
Pynt med garnityrer fra egen fantasi.
Uansett hvilke kombinasjoner du velger å bruke vil du få en god rett av råvarer du alltid har tilgjengelig.
porsjoner
Ingredienser
Fisk:
1 stk Salma Backloin eller annen fisk (fisker som egner seg: laks, tunfisk, hval, torsk, uer, røye, kamskjell, rå reker, sjøkreps, kveite, ørret)
Marinade:
1 del syre (sitron, lime, riseddik, hvitvinseddik, annen god eddik eller syrlig sitrusfrukt)
1 del olje/soyasaus (soyasaus, olivenolje, kaldpresset rapsolje)
½ del smak fra eget hode for å gi marinaden særpreg
Kan sløyfes.
Forslag: Sesamfrø, sesamolje, hvitløk, chili, ingefær, sitrongress, koriander, galangal, fiskesaus, gressløk, sjalottløk, dill eller lime-/sitrusskall.
Garnityr:
Forslag: Salatblader, potetchips, granateple, eple, mango, dill, koriander, basilikum, karse, kjørvel, gressløk, krutonger, ristede nøtter, avokado eller løk i tynne skiver
Sim Salma Bim – Råmarinert salma i 5000 ulike varianter
Ingredienser
Fisk:
1 stk Salma Backloin eller annen fisk (fisker som egner seg: laks, tunfisk, hval, torsk, uer, røye, kamskjell, rå reker, sjøkreps, kveite, ørret)
Marinade:
1 del syre (sitron, lime, riseddik, hvitvinseddik, annen god eddik eller syrlig sitrusfrukt)
1 del olje/soyasaus (soyasaus, olivenolje, kaldpresset rapsolje)
½ del smak fra eget hode for å gi marinaden særpreg
Kan sløyfes.
Forslag: Sesamfrø, sesamolje, hvitløk, chili, ingefær, sitrongress, koriander, galangal, fiskesaus, gressløk, sjalottløk, dill eller lime-/sitrusskall.
Garnityr:
Forslag: Salatblader, potetchips, granateple, eple, mango, dill, koriander, basilikum, karse, kjørvel, gressløk, krutonger, ristede nøtter, avokado eller løk i tynne skiver
Fremgangsmåte
«En basis oppskrift som kan blandes etter egen fantasi eller det man har i skapet. Det vil bli godt uansett når du har det over rå fisk. Kanskje klarer du å komponerer din egen signatursmak som blir populær?»
Fisk:
Kutt fisk i tynne skiver og legg utover tallerkenen.
Marinade:
Bland en form for syre med soya eller olivenolje 50/50. Tilsett ønsket smak i marinaden og ha den over fisken.
Garnityr:
Pynt med garnityrer fra egen fantasi.
Uansett hvilke kombinasjoner du velger å bruke vil du få en god rett av råvarer du alltid har tilgjengelig.