Soyamarinert laks
Finn frem
- ingredienser
- vannkoker – kok opp vann
- stor gryte
- sil
- dørslag som passer nedi stor gryte
- stor stekepanne – på høy varme med olje
- 1 serveringsbolle
- fat
Fremgangsmåte
Legg potetene i gryten sammen med kokende vann fra vannkoker og litt salt. Bland sammen yoghurt, grovhakket koriander og sukker i en serveringsbolle. Smak til med salt, pepper og litt lime. Bland sammen sesamolje, olivenolje, sesamfrø, soyasaus og finhakket hvitløk i en annen serveringsbolle.
Del laksen i to og legg den i den varme stekepannen sammen med litt olje. Stek den godt på høy varme på én side (ca. 2 ½ minutt). Tilsett sukker med laksen i stekepannen og la
det bli karamell. Ha på soyasaus og kok inn til sirup. Press i én lime og trekk pannen til side. Snu lakseloinene og la laksen hvile i sausen.
Kutt brokkoli i buketter og stilken i skiver. Kutt av enden på aspargesbønnene. Sett dørslaget med brokkoli og bønner oppi det kokende potetvannet. Kok i ca. 3 minutter
til de er møre og la vannet renne av. Vend i sesam- og soyasausdressing i serveringsbollen. Smak til med salt og pepper.
Hell vannet av potetene og erstatt med kaldt vann. La dem avkjøle seg litt – og sil av vannet igjen. Bland potetene med yoghurtdressingen i den ene serveringsbollen.
Legg laksen på et fat og hell over med soyalimesirup. Server fisken sammen med yoghurtpotet, sesambønner/brokkoli og limebåter.
porsjoner
Ingredienser
1 stor lakseloin 600–700 g
1 dl sukker
1 dl soyasaus
3 lime
500 g minipotet
3 dl yoghurt (tykk type, f.eks. matyoghurt)
1 bunt koriander
½ ts sukker
½ brokkoli
1 pakke/250 g aspargesbønner
Sesam- og soyadressing:
1 ss sesamolje
1 ss olivenolje
1 ss sesamfrø
1 ss soyasaus
4 fedd hvitløk
Soyamarinert laks
Finn frem
- ingredienser
- vannkoker – kok opp vann
- stor gryte
- sil
- dørslag som passer nedi stor gryte
- stor stekepanne – på høy varme med olje
- 1 serveringsbolle
- fat
Ingredienser
1 stor lakseloin 600–700 g
1 dl sukker
1 dl soyasaus
3 lime
500 g minipotet
3 dl yoghurt (tykk type, f.eks. matyoghurt)
1 bunt koriander
½ ts sukker
½ brokkoli
1 pakke/250 g aspargesbønner
Sesam- og soyadressing:
1 ss sesamolje
1 ss olivenolje
1 ss sesamfrø
1 ss soyasaus
4 fedd hvitløk
Fremgangsmåte
Legg potetene i gryten sammen med kokende vann fra vannkoker og litt salt. Bland sammen yoghurt, grovhakket koriander og sukker i en serveringsbolle. Smak til med salt, pepper og litt lime. Bland sammen sesamolje, olivenolje, sesamfrø, soyasaus og finhakket hvitløk i en annen serveringsbolle.
Del laksen i to og legg den i den varme stekepannen sammen med litt olje. Stek den godt på høy varme på én side (ca. 2 ½ minutt). Tilsett sukker med laksen i stekepannen og la
det bli karamell. Ha på soyasaus og kok inn til sirup. Press i én lime og trekk pannen til side. Snu lakseloinene og la laksen hvile i sausen.
Kutt brokkoli i buketter og stilken i skiver. Kutt av enden på aspargesbønnene. Sett dørslaget med brokkoli og bønner oppi det kokende potetvannet. Kok i ca. 3 minutter
til de er møre og la vannet renne av. Vend i sesam- og soyasausdressing i serveringsbollen. Smak til med salt og pepper.
Hell vannet av potetene og erstatt med kaldt vann. La dem avkjøle seg litt – og sil av vannet igjen. Bland potetene med yoghurtdressingen i den ene serveringsbollen.
Legg laksen på et fat og hell over med soyalimesirup. Server fisken sammen med yoghurtpotet, sesambønner/brokkoli og limebåter.