Soyamarinert laks

soyalaks_dg_97646

Finn frem

  • ingredienser
  • vannkoker – kok opp vann
  • stor gryte
  • sil
  • dørslag som passer nedi stor gryte
  • stor stekepanne – på høy varme med olje
  • 1 serveringsbolle
  • fat

Fremgangsmåte

Legg potetene i gryten sammen med kokende vann fra vannkoker og litt salt. Bland sammen yoghurt, grovhakket koriander og sukker i en serveringsbolle. Smak til med salt, pepper og litt lime. Bland sammen sesamolje, olivenolje, sesamfrø, soyasaus og finhakket hvitløk i en annen serveringsbolle.

Del laksen i to og legg den i den varme stekepannen sammen med litt olje. Stek den godt på høy varme på én side (ca. 2 ½ minutt). Tilsett sukker med laksen i stekepannen og la
det bli karamell. Ha på soyasaus og kok inn til sirup. Press i én lime og trekk pannen til side. Snu lakseloinene og la laksen hvile i sausen.

Kutt brokkoli i buketter og stilken i skiver. Kutt av enden på aspargesbønnene. Sett dørslaget med brokkoli og bønner oppi det kokende potetvannet. Kok i ca. 3 minutter
til de er møre og la vannet renne av. Vend i sesam- og soyasausdressing i serveringsbollen. Smak til med salt og pepper.

Hell vannet av potetene og erstatt med kaldt vann. La dem avkjøle seg litt – og sil av vannet igjen. Bland potetene med yoghurtdressingen i den ene serveringsbollen.

Legg laksen på et fat og hell over med soyalimesirup. Server fisken sammen med yoghurtpotet, sesambønner/brokkoli og limebåter.

porsjoner

Ingredienser

1 stor lakseloin 600–700 g
1 dl sukker
1 dl soyasaus

3 lime

500 g minipotet
3 dl yoghurt (tykk type, f.eks. matyoghurt)
1 bunt koriander
½ ts sukker

½ brokkoli
1 pakke/250 g aspargesbønner

Sesam- og soyadressing:

1 ss sesamolje
1 ss olivenolje
1 ss sesamfrø
1 ss soyasaus
4 fedd hvitløk

Soyamarinert laks

soyalaks_dg_97646
porsjoner

Finn frem

  • ingredienser
  • vannkoker – kok opp vann
  • stor gryte
  • sil
  • dørslag som passer nedi stor gryte
  • stor stekepanne – på høy varme med olje
  • 1 serveringsbolle
  • fat

Ingredienser

1 stor lakseloin 600–700 g
1 dl sukker
1 dl soyasaus

3 lime

500 g minipotet
3 dl yoghurt (tykk type, f.eks. matyoghurt)
1 bunt koriander
½ ts sukker

½ brokkoli
1 pakke/250 g aspargesbønner

Sesam- og soyadressing:

1 ss sesamolje
1 ss olivenolje
1 ss sesamfrø
1 ss soyasaus
4 fedd hvitløk

Fremgangsmåte

Legg potetene i gryten sammen med kokende vann fra vannkoker og litt salt. Bland sammen yoghurt, grovhakket koriander og sukker i en serveringsbolle. Smak til med salt, pepper og litt lime. Bland sammen sesamolje, olivenolje, sesamfrø, soyasaus og finhakket hvitløk i en annen serveringsbolle.

Del laksen i to og legg den i den varme stekepannen sammen med litt olje. Stek den godt på høy varme på én side (ca. 2 ½ minutt). Tilsett sukker med laksen i stekepannen og la
det bli karamell. Ha på soyasaus og kok inn til sirup. Press i én lime og trekk pannen til side. Snu lakseloinene og la laksen hvile i sausen.

Kutt brokkoli i buketter og stilken i skiver. Kutt av enden på aspargesbønnene. Sett dørslaget med brokkoli og bønner oppi det kokende potetvannet. Kok i ca. 3 minutter
til de er møre og la vannet renne av. Vend i sesam- og soyasausdressing i serveringsbollen. Smak til med salt og pepper.

Hell vannet av potetene og erstatt med kaldt vann. La dem avkjøle seg litt – og sil av vannet igjen. Bland potetene med yoghurtdressingen i den ene serveringsbollen.

Legg laksen på et fat og hell over med soyalimesirup. Server fisken sammen med yoghurtpotet, sesambønner/brokkoli og limebåter.