Steambuns med ribbe
Lurer du på hva du skal bruke ribberestene til? Prøv steambuns med ribberester, rødkålsalat, agurk og hoisin saus! En fantastisk måte å bruke opp ribberestene og lage et måltid av asiatiske smaker.
Fremgangsmåte
Steambuns:
1 Bland alle tørre ingredienser i en eltebolle.
2 Smelt smør i en kjele og tilsett melk. Varmes så opp igjen til ca. 40 grader. Hell blandingen over i de tørre ingrediensene og elt sammen i ca. 5 minutter til en smidig deig.
3 Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.
4 Del deigen i emner på 40-50 g. Rull deretter ut til små boller, legg på bakebrett og dekk med plastfolie. La bollene heve til dobbel størrelse.
5 Kjevle ut litt ovale boller, pensle overflaten med litt nøytral olje og brett over slik at sidene som er smurt med nøytral olje ligger mot hverandre.
6 Legg over på mellomleggspapir eller små firkanter av bakepapir. Dekk med plast og hev til ca. dobbel størrelse.
7 Damp bollene i en bambuskurv eller i en dampovn i 6 minutter. Kan også dampes i vanlig ovn på 120 grader undervarme i en langpanne fylt med vann.
8 Server varme.
Tips: Hjemmelagde steambuns kan gjerne pakkes i tette bokser og fryses til senere bruk. Da kan de steames opp eller varmes i mikroovn.
Rødkålsalat:
1 Bland alle ingrediensene i en bolle og rør godt om.
2 Smak til med litt salt.
Steambuns med ribbe:
1 Skrell og kutt agurken i tynne skiver.
2 Kutt ribben i skiver og stek på hver side i en stekepanne til de er sprø og varme. En annen variant er å varme ribben i ovn på 200 grader i ca. 10 minutter.
3 Legg 1-2 ribbeskiver i hver steambun, deretter hoisin, rødkålsalat og agurk.
4 Server.
Ingredienser
Steambuns:
Steambuns kan også kjøpes ferdig. Beregn ca. 3-4 per person.
600 g hvetemel
5 ss sukker
3 ss smør
1/2 ts natron
1/2 ts bakepulver
1/2 pakke tørrgjær
350 g melk
Rødkålsalat
1 pose ferdig rødkål
1 grønt eple, grovrevet
1 rødløk, i tynne skiver
2 ts finhakket frisk koriander
1 ss riseddik
0,5 ts sesamolje
1 ss soyasaus
2 ts finhakket frisk ingefær
2 lime, saften og limezest
Ribberester
1 agurk
1 glass hoisin
Steambuns med ribbe
Lurer du på hva du skal bruke ribberestene til? Prøv steambuns med ribberester, rødkålsalat, agurk og hoisin saus! En fantastisk måte å bruke opp ribberestene og lage et måltid av asiatiske smaker.
Ingredienser
Steambuns:
Steambuns kan også kjøpes ferdig. Beregn ca. 3-4 per person.
600 g hvetemel
5 ss sukker
3 ss smør
1/2 ts natron
1/2 ts bakepulver
1/2 pakke tørrgjær
350 g melk
Rødkålsalat
1 pose ferdig rødkål
1 grønt eple, grovrevet
1 rødløk, i tynne skiver
2 ts finhakket frisk koriander
1 ss riseddik
0,5 ts sesamolje
1 ss soyasaus
2 ts finhakket frisk ingefær
2 lime, saften og limezest
Ribberester
1 agurk
1 glass hoisin
Fremgangsmåte
Steambuns:
1 Bland alle tørre ingredienser i en eltebolle.
2 Smelt smør i en kjele og tilsett melk. Varmes så opp igjen til ca. 40 grader. Hell blandingen over i de tørre ingrediensene og elt sammen i ca. 5 minutter til en smidig deig.
3 Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.
4 Del deigen i emner på 40-50 g. Rull deretter ut til små boller, legg på bakebrett og dekk med plastfolie. La bollene heve til dobbel størrelse.
5 Kjevle ut litt ovale boller, pensle overflaten med litt nøytral olje og brett over slik at sidene som er smurt med nøytral olje ligger mot hverandre.
6 Legg over på mellomleggspapir eller små firkanter av bakepapir. Dekk med plast og hev til ca. dobbel størrelse.
7 Damp bollene i en bambuskurv eller i en dampovn i 6 minutter. Kan også dampes i vanlig ovn på 120 grader undervarme i en langpanne fylt med vann.
8 Server varme.
Tips: Hjemmelagde steambuns kan gjerne pakkes i tette bokser og fryses til senere bruk. Da kan de steames opp eller varmes i mikroovn.
Rødkålsalat:
1 Bland alle ingrediensene i en bolle og rør godt om.
2 Smak til med litt salt.
Steambuns med ribbe:
1 Skrell og kutt agurken i tynne skiver.
2 Kutt ribben i skiver og stek på hver side i en stekepanne til de er sprø og varme. En annen variant er å varme ribben i ovn på 200 grader i ca. 10 minutter.
3 Legg 1-2 ribbeskiver i hver steambun, deretter hoisin, rødkålsalat og agurk.
4 Server.