Steambuns med ribbe

Lurer du på hva du skal bruke ribberestene til? Prøv steambuns med ribberester, rødkålsalat, agurk og hoisin saus! En fantastisk måte å bruke opp ribberestene og lage et måltid av asiatiske smaker.

steambuns-ribbe

Fremgangsmåte

Steambuns:

1 Bland alle tørre ingredienser i en eltebolle.

2 Smelt smør i en kjele og tilsett melk. Varmes så opp igjen til ca. 40 grader. Hell blandingen over i de tørre ingrediensene og elt sammen i ca. 5 minutter til en smidig deig.

3 Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.

4 Del deigen i emner på 40-50 g. Rull deretter ut til små boller, legg på bakebrett og dekk med plastfolie. La bollene heve til dobbel størrelse.

5 Kjevle ut litt ovale boller, pensle overflaten med litt nøytral olje og brett over slik at sidene som er smurt med nøytral olje ligger mot hverandre.

6 Legg over på mellomleggspapir eller små firkanter av bakepapir. Dekk med plast og hev til ca. dobbel størrelse.

7 Damp bollene i en bambuskurv eller i en dampovn i 6 minutter. Kan også dampes i vanlig ovn på 120 grader undervarme i en langpanne fylt med vann.

8 Server varme.

Tips: Hjemmelagde steambuns kan gjerne pakkes i tette bokser og fryses til senere bruk. Da kan de steames opp eller varmes i mikroovn.

 

Rødkålsalat:

1 Bland alle ingrediensene i en bolle og rør godt om.

2 Smak til med litt salt.

 

Steambuns med ribbe:

1 Skrell og kutt agurken i tynne skiver.

2 Kutt ribben i skiver og stek på hver side i en stekepanne til de er sprø og varme. En annen variant er å varme ribben i ovn på 200 grader i ca. 10 minutter.

3 Legg 1-2 ribbeskiver i hver steambun, deretter hoisin, rødkålsalat og agurk.

4 Server.

8 porsjoner
30 min - 2 timer

Ingredienser

Steambuns:
Steambuns kan også kjøpes ferdig. Beregn ca. 3-4 per person.

600 g hvetemel

5 ss sukker

3 ss smør

1/2 ts natron

1/2 ts bakepulver

1/2 pakke tørrgjær

350 g melk

 

Rødkålsalat

1 pose ferdig rødkål

1 grønt eple, grovrevet

1 rødløk, i tynne skiver

2 ts finhakket frisk koriander

1 ss riseddik

0,5 ts sesamolje

1 ss soyasaus

2 ts finhakket frisk ingefær

2 lime, saften og limezest

 

Ribberester

1 agurk

1 glass hoisin

Steambuns med ribbe

Lurer du på hva du skal bruke ribberestene til? Prøv steambuns med ribberester, rødkålsalat, agurk og hoisin saus! En fantastisk måte å bruke opp ribberestene og lage et måltid av asiatiske smaker.

steambuns-ribbe
8 porsjoner
30 min - 2 timer

Ingredienser

Steambuns:
Steambuns kan også kjøpes ferdig. Beregn ca. 3-4 per person.

600 g hvetemel

5 ss sukker

3 ss smør

1/2 ts natron

1/2 ts bakepulver

1/2 pakke tørrgjær

350 g melk

 

Rødkålsalat

1 pose ferdig rødkål

1 grønt eple, grovrevet

1 rødløk, i tynne skiver

2 ts finhakket frisk koriander

1 ss riseddik

0,5 ts sesamolje

1 ss soyasaus

2 ts finhakket frisk ingefær

2 lime, saften og limezest

 

Ribberester

1 agurk

1 glass hoisin

Fremgangsmåte

Steambuns:

1 Bland alle tørre ingredienser i en eltebolle.

2 Smelt smør i en kjele og tilsett melk. Varmes så opp igjen til ca. 40 grader. Hell blandingen over i de tørre ingrediensene og elt sammen i ca. 5 minutter til en smidig deig.

3 Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.

4 Del deigen i emner på 40-50 g. Rull deretter ut til små boller, legg på bakebrett og dekk med plastfolie. La bollene heve til dobbel størrelse.

5 Kjevle ut litt ovale boller, pensle overflaten med litt nøytral olje og brett over slik at sidene som er smurt med nøytral olje ligger mot hverandre.

6 Legg over på mellomleggspapir eller små firkanter av bakepapir. Dekk med plast og hev til ca. dobbel størrelse.

7 Damp bollene i en bambuskurv eller i en dampovn i 6 minutter. Kan også dampes i vanlig ovn på 120 grader undervarme i en langpanne fylt med vann.

8 Server varme.

Tips: Hjemmelagde steambuns kan gjerne pakkes i tette bokser og fryses til senere bruk. Da kan de steames opp eller varmes i mikroovn.

 

Rødkålsalat:

1 Bland alle ingrediensene i en bolle og rør godt om.

2 Smak til med litt salt.

 

Steambuns med ribbe:

1 Skrell og kutt agurken i tynne skiver.

2 Kutt ribben i skiver og stek på hver side i en stekepanne til de er sprø og varme. En annen variant er å varme ribben i ovn på 200 grader i ca. 10 minutter.

3 Legg 1-2 ribbeskiver i hver steambun, deretter hoisin, rødkålsalat og agurk.

4 Server.