Topping til pølse og burger

Pølser er superkjendiser på alle griller over det ganske land. Uansett om du byr på vente- pølser, eller lager pølsegrillfest, så gir disse toppingene pølsene en ny dimensjon. Lag forskjellige varianter til forskjellige pølser, og kos vettet av deg!

pølse-fcc

Fremgangsmåte

Agurksalat:
Del agurken i to på langs og skrap ut kjernen. Denne skal vi ikke bruke. Kutt resten av agurken i 1 cm store terninger. Bland dette med agurkmiksen, kapers- en og en liten håndfull grovhakket dill.

Løkasalat:
Kutt løken i små terninger og bland denne med majones, rømme, grov- hakket kapers og finhakket gressløk. Smak til med salt og pepper.

Rødløksmarmelade:
Skrell og kutt rødløken i små terninger og ha dette i en liten kjele sammen med sukkeret, eddiken og vinen. Kok dette på middels høy varme på sidebrenneren til det ser ut som en marmelade, ca. 20–30 minutter.

Syltet fenikkel:
Kutt fennikel i tynne strimler mens du koker opp eddik, sukker og vann. Hell laken over fennikelen og la den stå i minimum 30 minutter før du serverer.

Syltet rødkål:
Kutt rødkålen i fine strimler mens du koker opp eddik, sukker og vann. Hell laken over rødkålen og la den stå i minimum 30 minutter før du serverer.

4 porsjoner
10

Ingredienser

Agurksalat:
1 agurk
4 ss agurkmiks (på glass) 1 ss små kapers
En håndfull dill

Løksalat:
1 gul løk
2 ss agurkmix (hakket sylteagurk)
3 ss seterrømme
1 ss kapers
En liten bunt gressløk Salt og pepper

Rødløksmarmelade:
3 rødløk ternet i små biter 250 g sukker
5 ss rødvinseddik
1 dl rødvin
0,5 dl balsamicoeddik

Sylta fennikel:
1 fennikel
0,5 dl hvitvinseddik
1 dl sukker
1,5 dl vann

Sylta rødkål:
1 kvart rødkål
0,5 dl rødvinseddik 1 dl sukker
1,5 dl vann

Topping til pølse og burger

Pølser er superkjendiser på alle griller over det ganske land. Uansett om du byr på vente- pølser, eller lager pølsegrillfest, så gir disse toppingene pølsene en ny dimensjon. Lag forskjellige varianter til forskjellige pølser, og kos vettet av deg!

pølse-fcc
4 porsjoner
10

Ingredienser

Agurksalat:
1 agurk
4 ss agurkmiks (på glass) 1 ss små kapers
En håndfull dill

Løksalat:
1 gul løk
2 ss agurkmix (hakket sylteagurk)
3 ss seterrømme
1 ss kapers
En liten bunt gressløk Salt og pepper

Rødløksmarmelade:
3 rødløk ternet i små biter 250 g sukker
5 ss rødvinseddik
1 dl rødvin
0,5 dl balsamicoeddik

Sylta fennikel:
1 fennikel
0,5 dl hvitvinseddik
1 dl sukker
1,5 dl vann

Sylta rødkål:
1 kvart rødkål
0,5 dl rødvinseddik 1 dl sukker
1,5 dl vann

Fremgangsmåte

Agurksalat:
Del agurken i to på langs og skrap ut kjernen. Denne skal vi ikke bruke. Kutt resten av agurken i 1 cm store terninger. Bland dette med agurkmiksen, kapers- en og en liten håndfull grovhakket dill.

Løkasalat:
Kutt løken i små terninger og bland denne med majones, rømme, grov- hakket kapers og finhakket gressløk. Smak til med salt og pepper.

Rødløksmarmelade:
Skrell og kutt rødløken i små terninger og ha dette i en liten kjele sammen med sukkeret, eddiken og vinen. Kok dette på middels høy varme på sidebrenneren til det ser ut som en marmelade, ca. 20–30 minutter.

Syltet fenikkel:
Kutt fennikel i tynne strimler mens du koker opp eddik, sukker og vann. Hell laken over fennikelen og la den stå i minimum 30 minutter før du serverer.

Syltet rødkål:
Kutt rødkålen i fine strimler mens du koker opp eddik, sukker og vann. Hell laken over rødkålen og la den stå i minimum 30 minutter før du serverer.