Utbenet & sprøstekt kyllinglår med grillet vannmelon, mandler & olivenvinaigrette

kylling-og-vannmelon

Fremgangsmåte

Ben ut et kyllinglår og bank de flate med en biffhammer eller en liten sausekjele i mellom 2 ark bakepapir.

Legg mandlene i en tørr panne og stek de til de får en mørk gylden nøttefarge, event. bakes de i ovnen på 180 grader i 10 min. De ristede mandlene og olivene grovhakkes og blandes med den finhakkede sjalottløken og persillen, sitron og olivenolje til vinaigretten

Når grillen er varm, drysser du på litt sukker på vannmelonen for å få den enda mer karamellisert når du griller den. Gi den noen skikkelige grillriller på begge sider. Dette tilfører masse god smak og en flott utseende. Samtidig griller du kyllingen til den blir godt grillet på begge sider og skinnet blir skikkelig sprøtt.

Legg den nygrillede kyllingen på melonen på en tallerken og ha på godt med vinaigretten over. Topp det hele med grovkvernet salt og pepper før servering.

porsjoner

Ingredienser

4 utbenede kyllinglår
Salt og pepper
4 gode skive vannmelon, ca 150 g og min 1,5 cm tykk
4 ss ristede mandler4 ss kalamata oliven uten sten
2 sjalottløk finhakkes
1 god kvast persille finhakkes
saften av 1 sitron
1 dl olivenolje xtra virgin
1 grill

Utbenet & sprøstekt kyllinglår med grillet vannmelon, mandler & olivenvinaigrette

kylling-og-vannmelon
porsjoner

Ingredienser

4 utbenede kyllinglår
Salt og pepper
4 gode skive vannmelon, ca 150 g og min 1,5 cm tykk
4 ss ristede mandler4 ss kalamata oliven uten sten
2 sjalottløk finhakkes
1 god kvast persille finhakkes
saften av 1 sitron
1 dl olivenolje xtra virgin
1 grill

Fremgangsmåte

Ben ut et kyllinglår og bank de flate med en biffhammer eller en liten sausekjele i mellom 2 ark bakepapir.

Legg mandlene i en tørr panne og stek de til de får en mørk gylden nøttefarge, event. bakes de i ovnen på 180 grader i 10 min. De ristede mandlene og olivene grovhakkes og blandes med den finhakkede sjalottløken og persillen, sitron og olivenolje til vinaigretten

Når grillen er varm, drysser du på litt sukker på vannmelonen for å få den enda mer karamellisert når du griller den. Gi den noen skikkelige grillriller på begge sider. Dette tilfører masse god smak og en flott utseende. Samtidig griller du kyllingen til den blir godt grillet på begge sider og skinnet blir skikkelig sprøtt.

Legg den nygrillede kyllingen på melonen på en tallerken og ha på godt med vinaigretten over. Topp det hele med grovkvernet salt og pepper før servering.