Om FCC

I 2005 dro 4 talentfulle kokker på det som skulle bli en uforglemmelig reise. Med en felles "passion" for mat og reise ble det et eventyr som holdt på i 4 år og tok de til over 65 land rundt om i verden. Første stopp på reisen var i Central Park, New York og i 2009 var The Flying Culinary Circus i full drift.

 

FCC skal være naturlig tilstede i alle hjem for å skape inspirasjon og matglede. Vi skal skape et univers av matglede med de beste menneskene som gir inspirasjon til å finne gleden i matlaging, og den uventede opplevelsen...

"SHARE THE FUN OF COOKING"

Teamet

Anne-Restaurantsjef

Anne Henckel

Restaurant- og arrangementsjef

Vi fikk øynene opp for Anne fra dag 1, og hun er nøkkelen til at alle brikkene i selskapet faller på plass. Gjennom planlegging, samarbeid og gjennomføring sørger Anne for at ingen detaljer blir overlatt til tilfeldighetene. Vi er heldige med å ha en vanvittig dyktig sjef som Anne på laget.

Lars-kjokkensjef

Lars Helge Røed

Kjøkkensjef

Det er sjelden en matrett forlater vårt kjøkken uten at Lars Helge har kvalitetssikret det. Han sørger for at skuta vår styrer i riktig retning og tilrettelegger for at hele teamet skal utnytte sitt potensiale. Uten Lars Helge hadde vi andre vært på dypt vann.

Kim-Daniel-Souschef

Kim Daniel Mikalsen

Kokk og kreativ innovasjonssjef

Kim er først og fremst vår kreative sjel. Med sine erfaringer i forkleet på stjernerestauranter i inn- og utland imponerer han stadig med nytenkning og kreativitet på kjøkkenet. Et levende matleksikon som lager livets retter, med andre ord.

Hanne

Hanne Kathrine Moe

Servitør og bartender

Det er én ting du bør vite om Hanne. Hun går ikke halvhjerta inn i det. Fra kunnskap og engasjement om mat og drikke til god service og atmosfære gjør hun sitt beste for at hver enkelt gjest skal trives. Visste du at Hanne også er en fantastisk kunstner? Det synes vi er kult. @hanne.moe.art på Instagram.

Karl-Petter-CEO

Karl Petter Ulriksen

Eier og administrerende direktør

Karl Petter er vår mangesidige daglige leder siden 2013. Han sørger for at hjulene i bedriften går smidig, og passer rett og slett på at vi bruker de riktige verktøyene i verktøykassa når vi kommer med en haug ideer. En absolutt avgjørende spiller på laget vårt.

 

Mathias-eier

Mathias Herseth Spieler

Eier, kokk og matfaglig konsulent

...og hummer og kanari. Hehe, neida. Mathias har en fot innen nesten alt - blant annet produkt, marked og logistikk. Med sin innsikt og kompetanse på feltet trives han aller best når han er med på å utvikle og finslipe matkonsepter. Vår blide sørlandsmakrell tror han kan mye om alt.

Hans-eier

Hans-Kristian Elvedal Larsen

Eier, kokk og produktfaglig konsulent

Hans-Kristian er vår eminente grillsjef og energiboost - visste du at han er helt rå på Maraton? Han har et skarpt blikk i hele prosessen for utvikling av nye kvalitetsprodukter, og som ansvarlig for vårt grillunivers sammen med gjengen i FCCBBQ sørger han for at vi krysser målstreken på best mulig tid.

Trond

Trond Svendgård

Eier og kokk

Trond er en kløpper på markedsføring og utvikling av produkter. Han sitter på en haug av gode ideer som ofte kommer ut i live. En ekte sirkuskokk som sjonglerer med flere baller i lufta. Og visste du at Trond var med å hjelpe Charles Tjessem til gullmedalje i Bocuse dòr i 2003? Rått, synes vi.

Mathilde

Mathilde Spieler Palmers

Kommunikasjonsrådgiver og innholdsprodusent

Mathilde har ansvar for alle våre digitale flater og sørger for å fremstille alle små og store matøyeblikk i best mulig lys.

2

Tor Jørgen K. Arnesen

Eier og kokk

Ingen er like god til å passe på at alle har det bra og føler seg velkommen. Tor er et sosial unikum som kan alt om spiselige planter og norsk tradisjonsmat. Etter å ha flyttet tilbake til familiegården Kramprud gård har han startet sitt nye matkasseprosjekt, og stiller alltid opp når vi trenger hjelp på kjøkkenet. Eller inviterer til fest.

Historien

2009

The Flying Culinary Circus blir stiftet

2011

Lansering av den første kokeboken som ble Norges mest solgte det året. Det åpnet muligheten for å lansere egne produkter i daglivaren. 8 år senere har det blitt totalt 6 kokebøker hvor 2 av de er nominert til World Cookbook awards

2013

FCC blir tildelt Merket for godt design av Norsk Designråd. ”Outstanding design & visual communication”.

2016

Lansering av nye, fantastiske lokaler i Prinsessealleen 46, på 800m2 med muligheter for selskap, fest, testing og utvikling. Det gav FCC et stort potensiale for videre satsing på forskjellige områder.

2017

9000 personer serveres en 5-retters middag i løpet av 4 timer. Ny rekord for FCC.

2018

FCCBBQ lanseres og blir det nest største BBQ-merkevaren i Norge i løpet av 1 år. Med 400m2 showroom 15 minutter utenfor Oslo blir dette en av de beste BBQ-utstillingene i Europa.

2019

FCCBBQ lanseres i Sverige med stor suksess.

2020

FCCBBQ lanseres i Danmark