_MG_3255

Hvem er vi?

The Flying Culinary Circus er verdens første omreisende kokkegruppe. Vi har reist i over 65 land, samlet inspirasjon og spredt matglede. Vi har laget mat på store og eksklusive arrangementer for kongelige og celebriteter. Noen av våre gjester har vært Alicia Keys, Shakira, Jay Z, Sarah Ferguson og Black Eyed Peas.

I dag er vi et team av kokker og servitører som ønsker å dele vår kunnskap, erfaring og engasjement med privatpersoner og bedrifter. Vi driver restaurant, catering, selskaps- og møtelokale, matkurs, FCC BBQ grillprodukter, konsulentoppdrag, musikk og underholding. I alt vi gjør fokuserer vi på å servere opplevelser som gir deg det lille ekstra. Den gode fellesskapsfølelsen. Råvarene. Håndverket i smakene. Den underholdende stemningen i inkluderende omgivelser. Helt enkelt å inspirere og dele gleden ved å lage mat. Som vår visjon: Share the Fun of Cooking!

Sammen har vi bred kompetanse og erfaring fra steder som Bagatelle, Anteeprima, Le Canard, Oro Restaurant, Palace Grill, Aymara Peru, Apotekergaarden, Burj Al Arab, Raffles Hotel, Baltazar, Statholdergaarden, Flavours, Cru Vin & Kjøkken, Solsiden Restaurant og Løve Restaurant & Bar.

Vi ønsker deg velkommen til oss!

Teamet

Anne-Restaurantsjef

Anne Henckel

Restaurant- og arrangementsjef

Vi fikk øynene opp for Anne fra dag 1, og hun er nøkkelen til at alle brikkene i selskapet faller på plass. Gjennom planlegging, samarbeid og gjennomføring sørger Anne for at ingen detaljer blir overlatt til tilfeldighetene. Vi er heldige med Anne på laget!

Lars-kjokkensjef

Lars Helge Røed

Kjøkkensjef

Det er sjelden en matrett forlater vårt kjøkken uten at Lars Helge har kvalitetssikret det. Han sørger for at skuta vår styrer i riktig retning og tilrettelegger for at hele teamet skal utnytte sitt potensiale. Uten Lars Helge hadde vi andre vært på dypt vann.

Kim-Daniel-Souschef

Kim Daniel Mikalsen

Kokk og kreativ innovasjonssjef

Kim er først og fremst vår kreative sjel. Med sine erfaringer i forkleet på stjernerestauranter i inn- og utland imponerer han stadig med nytenkning og kreativitet på kjøkkenet. Et levende matleksikon som lager livets retter, med andre ord.

Hanne

Hanne Kathrine Moe

Servitør og bartender

Det er én ting du bør vite om Hanne. Hun går ikke halvhjerta inn i det. Fra kunnskap og engasjement om mat og drikke til god service og atmosfære gjør hun sitt beste for at hver enkelt gjest skal trives. Visste du at Hanne er en fantastisk kunstner? @hanne.moe.art!

Karl-Petter-CEO

Karl Petter Ulriksen

Eier og administrerende direktør

Karl Petter er vår allsidige daglige leder siden 2013. Han sørger for at hjulene i bedriften går smidig, og passer rett og slett på at vi bruker de riktige verktøyene i verktøykassa når vi kommer med en haug ideer. En absolutt avgjørende spiller på laget vårt.

 

Mathias-eier

Mathias Herseth Spieler

Eier, kokk og matfaglig konsulent

...og hummer og kanari. Hehe, neida. Mathias har en fot innen nesten alt - blant annet produkt, marked og logistikk. Med sin innsikt og kompetanse på feltet trives han aller best når han er med på å utvikle og finslipe matkonsepter. Vår blide sørlandsmakrell!

Hans-eier

Hans-Kristian Elvedal Larsen

Eier, kokk og produktfaglig konsulent

Hans-Kristian er vår eminente grillsjef og energiboost. Visste du at han er en rå Maratonløper? Med et skarpt blikk i hele prosessen for utvikling av nye kvalitetsprodukter sørger han for, sammen med gjengen i FCCBBQ, at vi krysser målstreken på best mulig tid.

Trond2

Trond Svendgård

Eier og kokk

Trond er en kløpper på markedsføring og utvikling av produkter, og han sitter på en haug av gode ideer. En ekte sirkuskokk som sjonglerer med flere baller i lufta. Og visste du at Trond var med å hjelpe Charles Tjessem til gullmedalje i Bocuse dòr i 2003? Rått!

Mathilde5

Mathilde Spieler Palmers

Kommunikasjonsansvarlig og innholdsprodusent

Mathilde har ansvar for våre digitale flater i FCC og FCC BBQ. Hun sørger for å fremstille alle små og store matøyeblikk i best mulig lys. Enten det er i form av selskaper, nyhetsbrev, matoppskrifter, blogginnlegg eller nettsider.

Design uten navn-2

Tor Jørgen K. Arnesen

Eier og kokk

Kokken Tor! Ingen er like god til å passe på at alle har det bra og føler seg velkommen. Tor er et sosial unikum som kan alt om spiselige planter og norsk tradisjonsmat. Nå har han startet sitt nye matkasseprosjekt, og stiller opp når vi trenger hjelp på kjøkkenet. Eller inviterer til fest.

Historien

2009

Firmaet The Flying Culinary Circus blir stiftet.

2011

Lansering av den første kokeboken som ble Norges mest solgte i 2011. Det åpnet muligheten for å lansere egne produkter i daglivaren. Ni år senere har vi utviklet og lansert hele seks kokebøker, hvorav to av disse har blitt nominert til Gourmand World Cookbook Awards. 

2013

The Flying Culinary Circus blir tildelt Merket for godt design av Norsk Designråd. "Profilen bryter alle regler, og er et sirkus av virkemidler... Et nytt og proft konsept, og en helt ny måte å markedsføre seg på", heter det i jurykjennelsen. ”Outstanding design & visual communication”.

2016

Lansering av vårt nye, fantastiske lokale i Prinsessealleen 46, som er på hele 800m2. Her åpnet det seg rom og muligheter for å kunne utvide våre tjenester både hos oss og hos deg. Enten det er selskap, møter, fest, matkurs, konsulentoppdrag og utvikling av nye konsepter, hadde vi nå alt på samme sted. Dette ga oss også et stort potensiale for videre satsing på flere ulike områder.

2017

Vi setter ny rekord for The Flying Culinary Circus. Vi lagde mat for 9000 personer, og serverte en 5-retters middag i løpet av 4 timer. Sjekk ut vår video av hele sirkuset og bak kulissene på vår IGTV @fccircus.  

2018

Lansering av FCC BBQ i Norge. Grillmerket vårt blir det nest største på bare ett år. Med 400m2 showroom på Kjeller, rett utenfor Oslo, blir dette en av de beste utstillingene av grillprodukter i Europa.

2019

Lansering av FCCBBQ i Sverige. Det ble en stor suksess.

2020

Lansering av FCC BBQ i Danmark.