Asiatisk kyllingpakke
Finn frem
- ingredienser
- stekeovn – sett på 200 °C med en rist midt i ovnen
- aluminiumsfolie
- stor arbeidsbolle
- høy smal arbeidsbolle
- stavmikser
Fremgangsmåte
Legg fire store doble flak med aluminiumsfolie utover benken og bøy opp til små båter. Ha litt matolje i bunnen av hver. Skrell og skjær søtpotet, pastinakk og sellerirot i 1–2 mm tynne skiver (helst på mandolin). Krydre med salt og pepper og vend i matolje i en stor bolle. Legg kyllingbrystet i midten av hver folie og sett skivene med potet og pastinakk rundt brystet. Bland alle ingrediensene til marinaden (fjern frø fra chili) og kjør fint i stavmikser. Hell marinaden over kyllingbrystene. Sett åpne pakker inn i ovnen på 200 °C i 15 minutter.
Les en avis eller start å forberede morgendagens middag. Ta pakkene ut av ovnen.
Dryss litt fersk koriander over ved servering.
porsjoner
Ingredienser
4 kyllingbryst med skinn
2 søtpoteter
1 pastinakk
1 liten sellerirot
Marinade:
2 rød chili
1 bit ingefær, tommelstor
2 fedd hvitløk
½ sitrongress
½ dl soyasaus
½ dl matolje
2 lime
1 liten bunt fersk koriander (spar litt til pynt)
Asiatisk kyllingpakke
Finn frem
- ingredienser
- stekeovn – sett på 200 °C med en rist midt i ovnen
- aluminiumsfolie
- stor arbeidsbolle
- høy smal arbeidsbolle
- stavmikser
Ingredienser
4 kyllingbryst med skinn
2 søtpoteter
1 pastinakk
1 liten sellerirot
Marinade:
2 rød chili
1 bit ingefær, tommelstor
2 fedd hvitløk
½ sitrongress
½ dl soyasaus
½ dl matolje
2 lime
1 liten bunt fersk koriander (spar litt til pynt)
Fremgangsmåte
Legg fire store doble flak med aluminiumsfolie utover benken og bøy opp til små båter. Ha litt matolje i bunnen av hver. Skrell og skjær søtpotet, pastinakk og sellerirot i 1–2 mm tynne skiver (helst på mandolin). Krydre med salt og pepper og vend i matolje i en stor bolle. Legg kyllingbrystet i midten av hver folie og sett skivene med potet og pastinakk rundt brystet. Bland alle ingrediensene til marinaden (fjern frø fra chili) og kjør fint i stavmikser. Hell marinaden over kyllingbrystene. Sett åpne pakker inn i ovnen på 200 °C i 15 minutter.
Les en avis eller start å forberede morgendagens middag. Ta pakkene ut av ovnen.
Dryss litt fersk koriander over ved servering.