Fortune cookies – lykkekaker med mascarpone­ og pasjonsfruktkrem

Fortune-cookies-1

Fremgangsmåte

4 PERSONER

For å lage lykkekakene må du først skrive lykkønskninger på papirremser som er ca. 19 cm lange og 2 cm brede. Brett dem sammen. Legg en silikonmatte eller et bakepapir på et stekebrett. Visp eggehvitene lett med oljen, men ikke for stivt. Bland maisstivelse, hvetemel og sukker i en annen bolle og visp det inn i eggehvitene sammen med vannet til en fin røre. Røren skal ikke være rennende, men enkelt kunne dryppe av en tresleiv. (Nå kan du tilsette konditorfarge for å sette farge på kakene hvis du ønsker). Form sirkler (ca. 10 cm i diameter) av røren på bakepapiret eller silikonmatten. Bak kakene i ovnen på 150°C til den ytterste kanten får en gyllen farge, ca. 14–15 minutter.

Nå må du jobbe raskt. Legg lappen med lykkønskningen midt på kaken, ta kaken av papiret med en kakespade og brett den i to til en halvmåne. Legg så halvmånen over på kanten av en kopp eller bolle med åpningen opp og «knekk» den over kanten på midten. Bøy kaken ned på sidene slik at den får riktig form og legg den over i en muffinsform e.l. til avkjøling for å unngå at den bøyer seg tilbake. Når den stivner, blir den hard og sprø. Skulle du ikke rekke å bøye alle før de er for harde, kan du varme dem lett opp igjen i ovnen og starte på nytt.

Lag mascarponekrem ved å blande osten med fløten og visp til du får en myk krem. Skrap ut pasjonsfruktkjøttet og bland med melis. Server i skål eller i et halvt pasjonsfruktskall med litt fruktkjøtt på toppen som dipp til kakene.

porsjoner

Ingredienser

Lykkekaker:

2 store eggehviter
3 ss olje
8 ss hvetemel
1 ½ ts maisstivelse
¼ ts salt
8 ss sukker
3 ts vann Ev. konditorfarge
Ev. konditorfarge

Mascarponekrem:

2 ½ dl mascarpone-ost
½ dl fløte
80 g melis
3 pasjonsfrukter

Fortune cookies – lykkekaker med mascarpone­ og pasjonsfruktkrem

Fortune-cookies-1
porsjoner

Ingredienser

Lykkekaker:

2 store eggehviter
3 ss olje
8 ss hvetemel
1 ½ ts maisstivelse
¼ ts salt
8 ss sukker
3 ts vann Ev. konditorfarge
Ev. konditorfarge

Mascarponekrem:

2 ½ dl mascarpone-ost
½ dl fløte
80 g melis
3 pasjonsfrukter

Fremgangsmåte

4 PERSONER

For å lage lykkekakene må du først skrive lykkønskninger på papirremser som er ca. 19 cm lange og 2 cm brede. Brett dem sammen. Legg en silikonmatte eller et bakepapir på et stekebrett. Visp eggehvitene lett med oljen, men ikke for stivt. Bland maisstivelse, hvetemel og sukker i en annen bolle og visp det inn i eggehvitene sammen med vannet til en fin røre. Røren skal ikke være rennende, men enkelt kunne dryppe av en tresleiv. (Nå kan du tilsette konditorfarge for å sette farge på kakene hvis du ønsker). Form sirkler (ca. 10 cm i diameter) av røren på bakepapiret eller silikonmatten. Bak kakene i ovnen på 150°C til den ytterste kanten får en gyllen farge, ca. 14–15 minutter.

Nå må du jobbe raskt. Legg lappen med lykkønskningen midt på kaken, ta kaken av papiret med en kakespade og brett den i to til en halvmåne. Legg så halvmånen over på kanten av en kopp eller bolle med åpningen opp og «knekk» den over kanten på midten. Bøy kaken ned på sidene slik at den får riktig form og legg den over i en muffinsform e.l. til avkjøling for å unngå at den bøyer seg tilbake. Når den stivner, blir den hard og sprø. Skulle du ikke rekke å bøye alle før de er for harde, kan du varme dem lett opp igjen i ovnen og starte på nytt.

Lag mascarponekrem ved å blande osten med fløten og visp til du får en myk krem. Skrap ut pasjonsfruktkjøttet og bland med melis. Server i skål eller i et halvt pasjonsfruktskall med litt fruktkjøtt på toppen som dipp til kakene.