Fritert klippfisk i rispapir med lime og guacamole
Fremgangsmåte
Ha oljen i en bred stekepanne og varm den opp til 200 °C. Ha i rispapirene og friter dem sprø – de skal blåse seg litt opp.
Kutt klippfisken i 1 cm tykke skiver og paner dem i egg og brødkrum. Friter dem sprø i oljen i stekepannen, 1 min på hver side, og legg over på papir så fettet renner av. Krydre med grov pepper.
Legg to av de friterte rispapirene på benken, smør guacamole i midten av hver og legg på klippfisken. Legg et nytt rispapir på toppen av begge og del hver «sandwich» i fire. Sett delene opp mot hverandre i en pyramide og dryss over tacodressingen. Pynt med lime- båter og eventuelt litt koriander.
porsjoner
Ingredienser
4 ark rispapir
(20–24 cm i diameter)
2 dl matolje
200 g ferdig utvannet
klippfisk
2 egg
2 dl brødkrum
(eller pankomel)
2 dl guacamole
1 dl syrlig taco-rømmedressing
1 lime (eventuelt koriander)
Fritert klippfisk i rispapir med lime og guacamole
Ingredienser
4 ark rispapir
(20–24 cm i diameter)
2 dl matolje
200 g ferdig utvannet
klippfisk
2 egg
2 dl brødkrum
(eller pankomel)
2 dl guacamole
1 dl syrlig taco-rømmedressing
1 lime (eventuelt koriander)
Fremgangsmåte
Ha oljen i en bred stekepanne og varm den opp til 200 °C. Ha i rispapirene og friter dem sprø – de skal blåse seg litt opp.
Kutt klippfisken i 1 cm tykke skiver og paner dem i egg og brødkrum. Friter dem sprø i oljen i stekepannen, 1 min på hver side, og legg over på papir så fettet renner av. Krydre med grov pepper.
Legg to av de friterte rispapirene på benken, smør guacamole i midten av hver og legg på klippfisken. Legg et nytt rispapir på toppen av begge og del hver «sandwich» i fire. Sett delene opp mot hverandre i en pyramide og dryss over tacodressingen. Pynt med lime- båter og eventuelt litt koriander.