Fritert klippfisk i rispapir med lime og guacamole

fritert-klippfisk-i-rispapir-med-guacamole-til-fredag-1

Fremgangsmåte

Ha oljen i en bred stekepanne og varm den opp til 200 °C. Ha i rispapirene og friter dem sprø – de skal blåse seg litt opp.

Kutt klippfisken i 1 cm tykke skiver og paner dem i egg og brødkrum. Friter dem sprø i oljen i stekepannen, 1 min på hver side, og legg over på papir så fettet renner av. Krydre med grov pepper.

Legg to av de friterte rispapirene på benken, smør guacamole i midten av hver og legg på klippfisken. Legg et nytt rispapir på toppen av begge og del hver «sandwich» i fire. Sett delene opp mot hverandre i en pyramide og dryss over tacodressingen. Pynt med lime- båter og eventuelt litt koriander.

porsjoner

Ingredienser

4 ark rispapir
(20–24 cm i diameter)
2 dl matolje

200 g ferdig utvannet
klippfisk
2 egg
2 dl brødkrum
(eller pankomel)

2 dl guacamole
1 dl syrlig taco-rømmedressing
1 lime (eventuelt koriander)

Fritert klippfisk i rispapir med lime og guacamole

fritert-klippfisk-i-rispapir-med-guacamole-til-fredag-1
porsjoner

Ingredienser

4 ark rispapir
(20–24 cm i diameter)
2 dl matolje

200 g ferdig utvannet
klippfisk
2 egg
2 dl brødkrum
(eller pankomel)

2 dl guacamole
1 dl syrlig taco-rømmedressing
1 lime (eventuelt koriander)

Fremgangsmåte

Ha oljen i en bred stekepanne og varm den opp til 200 °C. Ha i rispapirene og friter dem sprø – de skal blåse seg litt opp.

Kutt klippfisken i 1 cm tykke skiver og paner dem i egg og brødkrum. Friter dem sprø i oljen i stekepannen, 1 min på hver side, og legg over på papir så fettet renner av. Krydre med grov pepper.

Legg to av de friterte rispapirene på benken, smør guacamole i midten av hver og legg på klippfisken. Legg et nytt rispapir på toppen av begge og del hver «sandwich» i fire. Sett delene opp mot hverandre i en pyramide og dryss over tacodressingen. Pynt med lime- båter og eventuelt litt koriander.