Helsprø tortillas med thaimarinerte kongereker og korianderyoghurt

Helspro-tortillas-med-thaimarienerte-kongereker-til-fredag-3

Fremgangsmåte

Bland mel, salt og vann til en deig og kna den 2–4 min. Del deigen i 12 emner.

Dypp hvert emne i litt olje og legg mellom to lag matpapir. Press eller kjevle deigen til ca. 2 mm tykkelse.

Varm opp oljen til 200–220 °C i en kjele og friter lefsene. Ha tortillaene oppi kjelen, én av gangen. Da de popper litt opp, er et godt tips å stikke en bred stekespade ned i midten av lefsen ned mot av kjelen, for å få skjellfasong og sprø kanter. Snu skjellet og friter videre til hele skjellet er gyllent, porøst og sprøtt.

Friter lefsene og legg dem bøyd som halv- måner over på papir for å renne av seg. Serveres umiddelbart sammen med rekespydene og korianderyoghurten. Ferdigkjøpte lefser kan også friteres til de puffer opp litt.

Bland halvparten av thai glazen med konge- rekene og la dem gjerne marinere natten over. Tre rekene på sataypinner – og grill eller stek dem i en panne med litt matolje til de er gjennomstekt. Vend resten av thai glazen på spydene.

Lag korianderyoghurt ved å blande mat- yoghurt, limejuice, grovhakket koriander, sukker og smak til med salt. Ha litt salsa i bunnen av den puffede tacoen, legg i spydet og topp med korianderyoghurt. Server med båter av lime.

porsjoner

Ingredienser

Puffet tortilla

12 LEFSER 10–12 CM

300 g hvetemel
½ ts salt
½ ts sukker
2,4 dl varmt vann

1 l solsikkeolje

8 puffede tortillalefser

16 kongereker
8 satay-pinner
2 dl thai glaze med sitrongress

1 dl grønn salsa

Korianderyoghurt:

2 dl matyoghurt
1 lime (juice)
1 liten bunt koriander
½ ss sukker
1 lime

Helsprø tortillas med thaimarinerte kongereker og korianderyoghurt

Helspro-tortillas-med-thaimarienerte-kongereker-til-fredag-3
porsjoner

Ingredienser

Puffet tortilla

12 LEFSER 10–12 CM

300 g hvetemel
½ ts salt
½ ts sukker
2,4 dl varmt vann

1 l solsikkeolje

8 puffede tortillalefser

16 kongereker
8 satay-pinner
2 dl thai glaze med sitrongress

1 dl grønn salsa

Korianderyoghurt:

2 dl matyoghurt
1 lime (juice)
1 liten bunt koriander
½ ss sukker
1 lime

Fremgangsmåte

Bland mel, salt og vann til en deig og kna den 2–4 min. Del deigen i 12 emner.

Dypp hvert emne i litt olje og legg mellom to lag matpapir. Press eller kjevle deigen til ca. 2 mm tykkelse.

Varm opp oljen til 200–220 °C i en kjele og friter lefsene. Ha tortillaene oppi kjelen, én av gangen. Da de popper litt opp, er et godt tips å stikke en bred stekespade ned i midten av lefsen ned mot av kjelen, for å få skjellfasong og sprø kanter. Snu skjellet og friter videre til hele skjellet er gyllent, porøst og sprøtt.

Friter lefsene og legg dem bøyd som halv- måner over på papir for å renne av seg. Serveres umiddelbart sammen med rekespydene og korianderyoghurten. Ferdigkjøpte lefser kan også friteres til de puffer opp litt.

Bland halvparten av thai glazen med konge- rekene og la dem gjerne marinere natten over. Tre rekene på sataypinner – og grill eller stek dem i en panne med litt matolje til de er gjennomstekt. Vend resten av thai glazen på spydene.

Lag korianderyoghurt ved å blande mat- yoghurt, limejuice, grovhakket koriander, sukker og smak til med salt. Ha litt salsa i bunnen av den puffede tacoen, legg i spydet og topp med korianderyoghurt. Server med båter av lime.