Helsprø tortillas med thaimarinerte kongereker og korianderyoghurt
Fremgangsmåte
Bland mel, salt og vann til en deig og kna den 2–4 min. Del deigen i 12 emner.
Dypp hvert emne i litt olje og legg mellom to lag matpapir. Press eller kjevle deigen til ca. 2 mm tykkelse.
Varm opp oljen til 200–220 °C i en kjele og friter lefsene. Ha tortillaene oppi kjelen, én av gangen. Da de popper litt opp, er et godt tips å stikke en bred stekespade ned i midten av lefsen ned mot av kjelen, for å få skjellfasong og sprø kanter. Snu skjellet og friter videre til hele skjellet er gyllent, porøst og sprøtt.
Friter lefsene og legg dem bøyd som halv- måner over på papir for å renne av seg. Serveres umiddelbart sammen med rekespydene og korianderyoghurten. Ferdigkjøpte lefser kan også friteres til de puffer opp litt.
Bland halvparten av thai glazen med konge- rekene og la dem gjerne marinere natten over. Tre rekene på sataypinner – og grill eller stek dem i en panne med litt matolje til de er gjennomstekt. Vend resten av thai glazen på spydene.
Lag korianderyoghurt ved å blande mat- yoghurt, limejuice, grovhakket koriander, sukker og smak til med salt. Ha litt salsa i bunnen av den puffede tacoen, legg i spydet og topp med korianderyoghurt. Server med båter av lime.
porsjoner
Ingredienser
Puffet tortilla
12 LEFSER 10–12 CM
300 g hvetemel
½ ts salt
½ ts sukker
2,4 dl varmt vann
1 l solsikkeolje
8 puffede tortillalefser
16 kongereker
8 satay-pinner
2 dl thai glaze med sitrongress
1 dl grønn salsa
Korianderyoghurt:
2 dl matyoghurt
1 lime (juice)
1 liten bunt koriander
½ ss sukker
1 lime
Helsprø tortillas med thaimarinerte kongereker og korianderyoghurt
Ingredienser
Puffet tortilla
12 LEFSER 10–12 CM
300 g hvetemel
½ ts salt
½ ts sukker
2,4 dl varmt vann
1 l solsikkeolje
8 puffede tortillalefser
16 kongereker
8 satay-pinner
2 dl thai glaze med sitrongress
1 dl grønn salsa
Korianderyoghurt:
2 dl matyoghurt
1 lime (juice)
1 liten bunt koriander
½ ss sukker
1 lime
Fremgangsmåte
Bland mel, salt og vann til en deig og kna den 2–4 min. Del deigen i 12 emner.
Dypp hvert emne i litt olje og legg mellom to lag matpapir. Press eller kjevle deigen til ca. 2 mm tykkelse.
Varm opp oljen til 200–220 °C i en kjele og friter lefsene. Ha tortillaene oppi kjelen, én av gangen. Da de popper litt opp, er et godt tips å stikke en bred stekespade ned i midten av lefsen ned mot av kjelen, for å få skjellfasong og sprø kanter. Snu skjellet og friter videre til hele skjellet er gyllent, porøst og sprøtt.
Friter lefsene og legg dem bøyd som halv- måner over på papir for å renne av seg. Serveres umiddelbart sammen med rekespydene og korianderyoghurten. Ferdigkjøpte lefser kan også friteres til de puffer opp litt.
Bland halvparten av thai glazen med konge- rekene og la dem gjerne marinere natten over. Tre rekene på sataypinner – og grill eller stek dem i en panne med litt matolje til de er gjennomstekt. Vend resten av thai glazen på spydene.
Lag korianderyoghurt ved å blande mat- yoghurt, limejuice, grovhakket koriander, sukker og smak til med salt. Ha litt salsa i bunnen av den puffede tacoen, legg i spydet og topp med korianderyoghurt. Server med båter av lime.