Hjemmelaget salsa til fredags tacoen med ostefylte taquitos
Fremgangsmåte
Salsa
Ha tomatene i en kjele med løk, hvitløk og olivenolje og småkok i 10 minutter. Tilsett resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper. Ønsker du salsaen sterkere? Smak til med mer chilisaus for å justere styrken.
Taquitos
Kutt osten i 7 cm* 1,5cm* 1,5cm tykke kubber. Legg tacokrydder og finkuttede jalapenos ringer oppå ostekubene. Kutt lefsene i 7cm tykke strimler og rull ostekubene inn i lefsene. Fest med en tannstikker og stek de sprø i masse olje i en stekepanne.
Hjemmelaget tacokrydder/adobo-krydder
Mål opp og bland alle krydderne. Ha på lufttett boks. Fres i litt olje ved bruk.
Tips: Skal du lage fish taco kan det være godt å bytte ut oreganoen med dill!
porsjoner
Ingredienser
Salsa
1 boks hakkede tomater
1 stor løk
2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 ss soyasaus
1 ts cayennepepper
2 ss chilisaus
2 ss grovhakket persille, basilikum eller koriander
Taquitos
2 tortillalefser
200 g hvit ost
50 g syltede jalapeñosringer
10 g adobo krydder (eller ferdig tacokrydder)
tannstikkere
Solsikke-, raps-, mais- eller soyaolje til steking
Hjemmelaget tacokrydder/adobo-krydder
½ ss salt
1 ss paprikapulver
2 ts kvernet pepper
1½ ss løkpulver (hvis du får tak i, eventuelt bruk mer hvitløkspulver)
1½ ss tørket oregano
1½ ss kummin
1 ts hvitløkspulver
1 ts chilipulver
Hjemmelaget salsa til fredags tacoen med ostefylte taquitos
Ingredienser
Salsa
1 boks hakkede tomater
1 stor løk
2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 ss soyasaus
1 ts cayennepepper
2 ss chilisaus
2 ss grovhakket persille, basilikum eller koriander
Taquitos
2 tortillalefser
200 g hvit ost
50 g syltede jalapeñosringer
10 g adobo krydder (eller ferdig tacokrydder)
tannstikkere
Solsikke-, raps-, mais- eller soyaolje til steking
Hjemmelaget tacokrydder/adobo-krydder
½ ss salt
1 ss paprikapulver
2 ts kvernet pepper
1½ ss løkpulver (hvis du får tak i, eventuelt bruk mer hvitløkspulver)
1½ ss tørket oregano
1½ ss kummin
1 ts hvitløkspulver
1 ts chilipulver
Fremgangsmåte
Salsa
Ha tomatene i en kjele med løk, hvitløk og olivenolje og småkok i 10 minutter. Tilsett resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper. Ønsker du salsaen sterkere? Smak til med mer chilisaus for å justere styrken.
Taquitos
Kutt osten i 7 cm* 1,5cm* 1,5cm tykke kubber. Legg tacokrydder og finkuttede jalapenos ringer oppå ostekubene. Kutt lefsene i 7cm tykke strimler og rull ostekubene inn i lefsene. Fest med en tannstikker og stek de sprø i masse olje i en stekepanne.
Hjemmelaget tacokrydder/adobo-krydder
Mål opp og bland alle krydderne. Ha på lufttett boks. Fres i litt olje ved bruk.
Tips: Skal du lage fish taco kan det være godt å bytte ut oreganoen med dill!