Hjemmelaget salsa til fredags tacoen med ostefylte taquitos

Hjemmelaget-salsa-til-fredagstacoen-1024x753

Fremgangsmåte

Salsa

Ha tomatene i en kjele med løk, hvitløk og olivenolje og småkok i 10 minutter. Tilsett resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper. Ønsker du salsaen sterkere? Smak til med mer chilisaus for å justere styrken.

Taquitos

Kutt osten i 7 cm* 1,5cm* 1,5cm tykke kubber. Legg tacokrydder og finkuttede jalapenos ringer oppå ostekubene. Kutt lefsene i 7cm tykke strimler og rull ostekubene inn i lefsene. Fest med en tannstikker og stek de sprø i masse olje i en stekepanne.

Hjemmelaget tacokrydder/adobo-krydder

Mål opp og bland alle krydderne. Ha på lufttett boks. Fres i litt olje ved bruk.

Tips: Skal du lage fish taco kan det være godt å bytte ut oreganoen med dill!

porsjoner

Ingredienser

Salsa

1 boks hakkede tomater
1 stor løk
2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 ss soyasaus
1 ts cayennepepper
2 ss chilisaus
2 ss grovhakket persille, basilikum eller koriander

Taquitos

2 tortillalefser
200 g hvit ost
50 g syltede jalapeñosringer
10 g adobo krydder (eller ferdig tacokrydder)
tannstikkere
Solsikke-, raps-, mais- eller soyaolje til steking

Hjemmelaget tacokrydder/adobo-krydder

½ ss salt
1 ss paprikapulver
2 ts kvernet pepper
1½  ss løkpulver (hvis du får tak i, eventuelt bruk mer hvitløkspulver)
1½  ss tørket oregano
1½ ss kummin
1 ts hvitløkspulver
1 ts chilipulver

Hjemmelaget salsa til fredags tacoen med ostefylte taquitos

Hjemmelaget-salsa-til-fredagstacoen-1024x753
porsjoner

Ingredienser

Salsa

1 boks hakkede tomater
1 stor løk
2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 ss soyasaus
1 ts cayennepepper
2 ss chilisaus
2 ss grovhakket persille, basilikum eller koriander

Taquitos

2 tortillalefser
200 g hvit ost
50 g syltede jalapeñosringer
10 g adobo krydder (eller ferdig tacokrydder)
tannstikkere
Solsikke-, raps-, mais- eller soyaolje til steking

Hjemmelaget tacokrydder/adobo-krydder

½ ss salt
1 ss paprikapulver
2 ts kvernet pepper
1½  ss løkpulver (hvis du får tak i, eventuelt bruk mer hvitløkspulver)
1½  ss tørket oregano
1½ ss kummin
1 ts hvitløkspulver
1 ts chilipulver

Fremgangsmåte

Salsa

Ha tomatene i en kjele med løk, hvitløk og olivenolje og småkok i 10 minutter. Tilsett resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper. Ønsker du salsaen sterkere? Smak til med mer chilisaus for å justere styrken.

Taquitos

Kutt osten i 7 cm* 1,5cm* 1,5cm tykke kubber. Legg tacokrydder og finkuttede jalapenos ringer oppå ostekubene. Kutt lefsene i 7cm tykke strimler og rull ostekubene inn i lefsene. Fest med en tannstikker og stek de sprø i masse olje i en stekepanne.

Hjemmelaget tacokrydder/adobo-krydder

Mål opp og bland alle krydderne. Ha på lufttett boks. Fres i litt olje ved bruk.

Tips: Skal du lage fish taco kan det være godt å bytte ut oreganoen med dill!

[row]

[col span=»1/4″]

Ingredienser

[divider width=»full»]

[/col]

[col span=»3/4″]

Fremgangsmåte

[divider width=»full»]

Salsa:

Ha tomatene i en kjele med løk, hvitløk og olivenolje og småkok i 10 minutter. Tilsett resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper. Ønsker du salsaen sterkere? Smak til med mer chilisaus for å justere styrken.

Taquitos:

Kutt osten i 7 cm* 1,5cm* 1,5cm tykke kubber. Legg tacokrydder og finkuttede jalapenos ringer oppå ostekubene. Kutt lefsene i 7cm tykke strimler og rull ostekubene inn i lefsene. Fest med en tannstikker og stek de sprø i masse olje i en stekepanne.

Hjemmelaget tacokrydder/adobo-krydder:

Mål opp og bland alle krydderne. Ha på lufttett boks. Fres i litt olje ved bruk.

Tips: Skal du lage fish taco kan det være godt å bytte ut oreganoen med dill!
[/col]

[/row]

Postet i