Kafferast med Kvikk Lunsj & appelsin – Appelsin­ og safrangranité, kaffekrem og kvikk lunsj

Kafferast-med-kvikk-lunsj-appelsin-1

Fremgangsmåte

4 PERSONER

Granité:

Lag granité ved å koke opp ½ dl av appelsinjuicen i en kjele med sukker, safran og vaniljestang. Bland inn resten av juicen, hell over i en form og sett på frys. Når juicen er frossen, skraper du den til iskrystaller med en gaffel.

Kaffekrem:

Kok opp fløten og melken til kaffekremen sammen med sukker og kaffebønner, trekk kjelen av varmen og la det trekke i 10 minutter. Sil av kaffebønnene. Visp sammen eggeplommene og tilsett den varme fløten mens du visper godt. Varm opp blandingen til rett under kokepunktet under konstant omrøring til fløten tykner. Pass på så det ikke koker. Smelt smør i en kjele, trekk kjelen til side, la det avkjøles litt og tilsett den hvite sjokoladen i biter. Rør til sjokoladen har smeltet og rør blandingen inn i fløtesausen. Deretter kjøles den ned før servering slik at den tykner.

Legg kaffekremen i bunnen av et glass, dryss over Kvikk Lunsj og ha appelsin­ og safrangranité på toppen.

porsjoner

Ingredienser

Granité:

5 dl ferskpresset appelsinjuice
(ev. klementin)
2 g safran
1 vaniljestang
3 ss sukker

Kaffekrem:

2 ½ dl fløte
1,7 dl melk
50 g sukker
70 g ristede kaffebønner
6 eggeplommer
100 g smør
310 g hvit sjokolade

1 Kvikk Lunsj

Kafferast med Kvikk Lunsj & appelsin – Appelsin­ og safrangranité, kaffekrem og kvikk lunsj

Kafferast-med-kvikk-lunsj-appelsin-1
porsjoner

Ingredienser

Granité:

5 dl ferskpresset appelsinjuice
(ev. klementin)
2 g safran
1 vaniljestang
3 ss sukker

Kaffekrem:

2 ½ dl fløte
1,7 dl melk
50 g sukker
70 g ristede kaffebønner
6 eggeplommer
100 g smør
310 g hvit sjokolade

1 Kvikk Lunsj

Fremgangsmåte

4 PERSONER

Granité:

Lag granité ved å koke opp ½ dl av appelsinjuicen i en kjele med sukker, safran og vaniljestang. Bland inn resten av juicen, hell over i en form og sett på frys. Når juicen er frossen, skraper du den til iskrystaller med en gaffel.

Kaffekrem:

Kok opp fløten og melken til kaffekremen sammen med sukker og kaffebønner, trekk kjelen av varmen og la det trekke i 10 minutter. Sil av kaffebønnene. Visp sammen eggeplommene og tilsett den varme fløten mens du visper godt. Varm opp blandingen til rett under kokepunktet under konstant omrøring til fløten tykner. Pass på så det ikke koker. Smelt smør i en kjele, trekk kjelen til side, la det avkjøles litt og tilsett den hvite sjokoladen i biter. Rør til sjokoladen har smeltet og rør blandingen inn i fløtesausen. Deretter kjøles den ned før servering slik at den tykner.

Legg kaffekremen i bunnen av et glass, dryss over Kvikk Lunsj og ha appelsin­ og safrangranité på toppen.