Lettsaltet torskegryte – som på sardina
Fremgangsmåte
Kutt rødløk i båter og finkutt hvitløken. Fres rødløk og hvitløk i litt olje.
Tilsett cherrytomater og bokstomater og la dette koke i ca. 5 minutter.
Kutt fisken i terninger og ha i. La dette trekke i sausen til fisken er ferdig.
Tilsett oliven, kapers og olivenolje og smak til med sitron. Vær forsiktig med saltet da retten inneholder både salt fisk, kapers og oliven. Dryss gjerne litt grovhakket frisk oregano over til slutt.
Server med godt brød og salat eller kokte poteter, ris eller pasta.
porsjoner
Ingredienser
SJØMAT
LETTSALTET TORSK – 800 g
GRØNNSAKER
RØDLØK – 2 stk
finhakket
CHERRYTOMATER – 200 g
grovhakket
HVITLØK – 4 fedd
SAUSBASE
TOMATER – 2 bokser
SMAK TIL SLUTT
SORTE OLIVEN – 150 g
KAPERS – 100 g
GOD OLIVENOLJE – 3 ss
SITRON – 1/2
presset
FRISK OREGANO – 1 ss
Lettsaltet torskegryte – som på sardina
Ingredienser
SJØMAT
LETTSALTET TORSK – 800 g
GRØNNSAKER
RØDLØK – 2 stk
finhakket
CHERRYTOMATER – 200 g
grovhakket
HVITLØK – 4 fedd
SAUSBASE
TOMATER – 2 bokser
SMAK TIL SLUTT
SORTE OLIVEN – 150 g
KAPERS – 100 g
GOD OLIVENOLJE – 3 ss
SITRON – 1/2
presset
FRISK OREGANO – 1 ss
Fremgangsmåte
Kutt rødløk i båter og finkutt hvitløken. Fres rødløk og hvitløk i litt olje.
Tilsett cherrytomater og bokstomater og la dette koke i ca. 5 minutter.
Kutt fisken i terninger og ha i. La dette trekke i sausen til fisken er ferdig.
Tilsett oliven, kapers og olivenolje og smak til med sitron. Vær forsiktig med saltet da retten inneholder både salt fisk, kapers og oliven. Dryss gjerne litt grovhakket frisk oregano over til slutt.
Server med godt brød og salat eller kokte poteter, ris eller pasta.