Lettsaltet torskegryte – som på sardina

Lettsaltet-torskegryte-1

Fremgangsmåte

Kutt rødløk i båter og finkutt hvitløken. Fres rødløk og hvitløk i litt olje.

Tilsett cherrytomater og bokstomater og la dette koke i ca. 5 minutter.

Kutt fisken i terninger og ha i. La dette trekke i sausen til fisken er ferdig.

Tilsett oliven, kapers og olivenolje og smak til med sitron. Vær forsiktig med saltet da retten inneholder både salt fisk, kapers og oliven. Dryss gjerne litt grovhakket frisk oregano over til slutt.

Server med godt brød og salat eller kokte poteter, ris eller pasta.

porsjoner

Ingredienser

SJØMAT
LETTSALTET TORSK – 800 g

GRØNNSAKER
RØDLØK – 2 stk
finhakket
CHERRYTOMATER – 200 g
grovhakket
HVITLØK – 4 fedd

SAUSBASE
TOMATER – 2 bokser

SMAK TIL SLUTT
SORTE OLIVEN – 150 g
KAPERS – 100 g
GOD OLIVENOLJE – 3 ss
SITRON – 1/2
presset
FRISK OREGANO – 1 ss

Lettsaltet torskegryte – som på sardina

Lettsaltet-torskegryte-1
porsjoner

Ingredienser

SJØMAT
LETTSALTET TORSK – 800 g

GRØNNSAKER
RØDLØK – 2 stk
finhakket
CHERRYTOMATER – 200 g
grovhakket
HVITLØK – 4 fedd

SAUSBASE
TOMATER – 2 bokser

SMAK TIL SLUTT
SORTE OLIVEN – 150 g
KAPERS – 100 g
GOD OLIVENOLJE – 3 ss
SITRON – 1/2
presset
FRISK OREGANO – 1 ss

Fremgangsmåte

Kutt rødløk i båter og finkutt hvitløken. Fres rødløk og hvitløk i litt olje.

Tilsett cherrytomater og bokstomater og la dette koke i ca. 5 minutter.

Kutt fisken i terninger og ha i. La dette trekke i sausen til fisken er ferdig.

Tilsett oliven, kapers og olivenolje og smak til med sitron. Vær forsiktig med saltet da retten inneholder både salt fisk, kapers og oliven. Dryss gjerne litt grovhakket frisk oregano over til slutt.

Server med godt brød og salat eller kokte poteter, ris eller pasta.