Ovnsbakt ishavsrøye i rømmesaus
Fremgangsmåte
Skrell og kutt grønnsakene, krydre med salt og pepper og legg i en ildfast form. Sett i ovnen i 10 minutter på 200 grader, ta så ut formen.
Del fisken i fire like stykker og krydre med salt og pepper. Skinnet kan godt beholdes på, det drar du enkelt av etter baking. Legg fiskestykkene oppå grønnsakene i formen.
Visp sammen fløte og rømme og hell over.
Sett formen i ovnen igjen på 200 grader og bak til fisken er ferdig, det tar ca. 10 minutter. Fisken er ferdig når den flaker seg når du trykker på den. Ta eventuelt av skinnet nå.
Press litt sitron og dryss grovhakket gressløk og persille over ved servering. Server med flatbrød, kokte poteter og kanskje en god salat.
porsjoner
Ingredienser
SJØMAT
ISHAVSRØYE – 800 g
filet
GRØNNSAKER –
i tynne strimler
eller buketter
LØK – 2 stk
SELLERIROT – 200 g
EPLE – 200 g
STANGSELLERI – 200 g
MEIERI –
PRODUKTER
RØMME – 2 dl
FLØTE – 2 dl
SMAK
PERSILLE – 2 ss
grovhakket
GRESSLØK – 2 ss
grovhakket
SITRON – 1/2
presset
Ovnsbakt ishavsrøye i rømmesaus
Ingredienser
SJØMAT
ISHAVSRØYE – 800 g
filet
GRØNNSAKER –
i tynne strimler
eller buketter
LØK – 2 stk
SELLERIROT – 200 g
EPLE – 200 g
STANGSELLERI – 200 g
MEIERI –
PRODUKTER
RØMME – 2 dl
FLØTE – 2 dl
SMAK
PERSILLE – 2 ss
grovhakket
GRESSLØK – 2 ss
grovhakket
SITRON – 1/2
presset
Fremgangsmåte
Skrell og kutt grønnsakene, krydre med salt og pepper og legg i en ildfast form. Sett i ovnen i 10 minutter på 200 grader, ta så ut formen.
Del fisken i fire like stykker og krydre med salt og pepper. Skinnet kan godt beholdes på, det drar du enkelt av etter baking. Legg fiskestykkene oppå grønnsakene i formen.
Visp sammen fløte og rømme og hell over.
Sett formen i ovnen igjen på 200 grader og bak til fisken er ferdig, det tar ca. 10 minutter. Fisken er ferdig når den flaker seg når du trykker på den. Ta eventuelt av skinnet nå.
Press litt sitron og dryss grovhakket gressløk og persille over ved servering. Server med flatbrød, kokte poteter og kanskje en god salat.