Sotet Lakse-Taco
Fremgangsmåte
Mais- eller hvetetortillas:
Kna hvetemel, salt, sukker og smult godt sammen. Tilsett litt og litt vann og kna deigen videre i 2–4 min. Del deigen i 20 emner og plasser på melet brett. Dekk med
plastfilm og la hvile i 30 min. Kjevle ut emnene til 10–12 cm brede sirkler og stek dem i en tørr panne på medium varme på begge sider til gyllenbrune prikker kommer frem, maks 30–40 sek på hver side.
Bak små lefser eller stikk ut fra ferdige lefser som du deretter vender i en varm, tørr panne. Hold dem varme i aluminiumsfolie.
Lakseloin (gjerne Salma eller Frøya):
Mål opp og bland alt krydderet.
Ha i en lufttett boks.
Fres i litt olje ved bruk.
Del loin i to på langs og fire på tvers og vend inn adobo tacokrydder. Stek strimler på høy varme på alle sidene til krydderet blir sort og laksen blir gyllen rundt det hele. Dra pannen av varmen og la laksen trekke litt igjennom, men den bør helst være litt rå i midten. Fordel laksen på de åtte minilefsene.
Tzatziki
Riv agurk og press ut vann. Bland matyoghurt, revet agurk, sitronjuice, finhakket hvitløk og sukker. Smak til med salt og pepper.
Legg en avokado-båt på hver laks, en spiseskje tzatziki over og topp med vårløk og spirer. Server gjerne med limebåt som gjesten kan klemme over ved servering.
porsjoner
Ingredienser
8–10 mais- eller hvetetortillas
(12–14 cm i diameter)
20 SMÅ/10 CM ELLER
10 STORE/20 CM
225 g hvetemel
½ ts salt
½ ts sukker
60 g romtemperert
meierismør (delfiafett,
smult eller margarin)
1 dl lunkent vann
Lakseloin:
400 g hel lakseloin (gjerne Salma eller Frøya)
6 ss adobo tacokrydder
½ ss salt
1 ss paprikapulver
2 ts kvernet pepper
1 ½ ss løkpulver (eventuelt mer hvitløkpulver)
1 ½ ss tørket oregano
1 ½ ss spisskum
1 ts hvitløkpulver
1 ts chilipulver
1 porsjon tzatziki
½ dl spirer
1 avokado
2 vårløk, finkuttet
1 lime
2 dl matyoghurt
½ revet agurk
1 lime (juice)
2 fedd hvitløk
½ ts sukker
salt og pepper
Sotet Lakse-Taco
Ingredienser
8–10 mais- eller hvetetortillas
(12–14 cm i diameter)
20 SMÅ/10 CM ELLER
10 STORE/20 CM
225 g hvetemel
½ ts salt
½ ts sukker
60 g romtemperert
meierismør (delfiafett,
smult eller margarin)
1 dl lunkent vann
Lakseloin:
400 g hel lakseloin (gjerne Salma eller Frøya)
6 ss adobo tacokrydder
½ ss salt
1 ss paprikapulver
2 ts kvernet pepper
1 ½ ss løkpulver (eventuelt mer hvitløkpulver)
1 ½ ss tørket oregano
1 ½ ss spisskum
1 ts hvitløkpulver
1 ts chilipulver
1 porsjon tzatziki
½ dl spirer
1 avokado
2 vårløk, finkuttet
1 lime
2 dl matyoghurt
½ revet agurk
1 lime (juice)
2 fedd hvitløk
½ ts sukker
salt og pepper
Fremgangsmåte
Mais- eller hvetetortillas:
Kna hvetemel, salt, sukker og smult godt sammen. Tilsett litt og litt vann og kna deigen videre i 2–4 min. Del deigen i 20 emner og plasser på melet brett. Dekk med
plastfilm og la hvile i 30 min. Kjevle ut emnene til 10–12 cm brede sirkler og stek dem i en tørr panne på medium varme på begge sider til gyllenbrune prikker kommer frem, maks 30–40 sek på hver side.
Bak små lefser eller stikk ut fra ferdige lefser som du deretter vender i en varm, tørr panne. Hold dem varme i aluminiumsfolie.
Lakseloin (gjerne Salma eller Frøya):
Mål opp og bland alt krydderet.
Ha i en lufttett boks.
Fres i litt olje ved bruk.
Del loin i to på langs og fire på tvers og vend inn adobo tacokrydder. Stek strimler på høy varme på alle sidene til krydderet blir sort og laksen blir gyllen rundt det hele. Dra pannen av varmen og la laksen trekke litt igjennom, men den bør helst være litt rå i midten. Fordel laksen på de åtte minilefsene.
Tzatziki
Riv agurk og press ut vann. Bland matyoghurt, revet agurk, sitronjuice, finhakket hvitløk og sukker. Smak til med salt og pepper.
Legg en avokado-båt på hver laks, en spiseskje tzatziki over og topp med vårløk og spirer. Server gjerne med limebåt som gjesten kan klemme over ved servering.