«Steak sandwich» med sesamsopp

steaksanwich_dg_97646

Finn frem

  • ingredienser
  • 2 store stekepanner – sett på høy varme med litt matolje
  • salatbolle
  • brødrister

Fremgangsmåte

Riv soppen i biter og kutt løken i skiver. Stek sopp og løk gylne i den ene stekepannen. Husk å steke litt og litt sopp, slik at den ikke begynner å koke – og ikke rør for ofte. Bland til slutt alt sammen med sesamfrø, sesamolje og ketjap manis.

Krydre entrecôteskivene med salt og pepper. Brun dem godt på hver side i den andre steke-pannen i litt matolje. Trekk pannen til side og la kjøttstykkene få hvile litt – slik at de trekker igjennom, avhengig av ønsket stekegrad.

Kutt rødkål i terninger. Del peanøttene og urtene litt grovt. Bland og vend i en liten bolle sammen med saften av to lime, chili flakes og asiatisk fiskesaus.

Rist brød i en brødrister. Legg entrecôtene oppå brødskivene, med sopp- og løkblanding over der igjen.

Server «steak sandwich» med den friske rød-kålsalaten ved siden av.

porsjoner

Ingredienser

600 g entrecôte, 4 skiver

2 løk
250 g østerssopp
1 ss sesamfrø
2 ss sesamolje
½ dl ketjap manis el. annen søt soyasaus

Rødkålsalat:

¼ rødkål
100 g peanøtter
1 kvast persille
1 liten bunt basilikum
2 lime
½ ss chili flakes
3 ss asiatisk fiskesaus (ev. 2 ss soyasaus)

4 skiver brød

«Steak sandwich» med sesamsopp

steaksanwich_dg_97646
porsjoner

Finn frem

  • ingredienser
  • 2 store stekepanner – sett på høy varme med litt matolje
  • salatbolle
  • brødrister

Ingredienser

600 g entrecôte, 4 skiver

2 løk
250 g østerssopp
1 ss sesamfrø
2 ss sesamolje
½ dl ketjap manis el. annen søt soyasaus

Rødkålsalat:

¼ rødkål
100 g peanøtter
1 kvast persille
1 liten bunt basilikum
2 lime
½ ss chili flakes
3 ss asiatisk fiskesaus (ev. 2 ss soyasaus)

4 skiver brød

Fremgangsmåte

Riv soppen i biter og kutt løken i skiver. Stek sopp og løk gylne i den ene stekepannen. Husk å steke litt og litt sopp, slik at den ikke begynner å koke – og ikke rør for ofte. Bland til slutt alt sammen med sesamfrø, sesamolje og ketjap manis.

Krydre entrecôteskivene med salt og pepper. Brun dem godt på hver side i den andre steke-pannen i litt matolje. Trekk pannen til side og la kjøttstykkene få hvile litt – slik at de trekker igjennom, avhengig av ønsket stekegrad.

Kutt rødkål i terninger. Del peanøttene og urtene litt grovt. Bland og vend i en liten bolle sammen med saften av to lime, chili flakes og asiatisk fiskesaus.

Rist brød i en brødrister. Legg entrecôtene oppå brødskivene, med sopp- og løkblanding over der igjen.

Server «steak sandwich» med den friske rød-kålsalaten ved siden av.

Postet i