Surf & turf-maki – Maki med okse­-tataki, fritert scampi og søt soya­-og sesamsaus

Surf-and-turf-maki-1

Fremgangsmåte

2 MAKIRULLER

Kutt indrefileten i to på langs og svi fort av alle kantene i en varm panne slik at den får en fin stekeskorpe, men er rå inni. Legg indrefileten i fryseren for at det skal bli lettere å kutte den. Når den er halvfrossen kan du ta den ut og kutte tynne skiver. Ta ev. kjøttet ut fra fryseren 30 minutter før du skal kutte den hvis den er helt frossen.
Skrell ananas og kutt i staver på 1 cm i diameter. Skjær chilien i tynne strimler og fjern frøene. Del agurken i fire på langs og skjær ut kjernen. Mål opp lengden på agurken ved å måle den mot et noriark. Kutt deretter agurken i staver, ca. 7 mm tykke.

Lag tempurarøre etter anvisning på pakken. Skrell scampi og tre spyd igjennom dem slik at de blir helt rette når du skal fritere dem. Varm opp oljen til ca. 170°C. Den er varm nok hvis det bobler skikkelig rundt enden på en tresleiv som stikkes ned i oljen. Dypp scampien i tempurarøren og friter dem i oljen til de er sprø og gyllenbrune. Ta dem opp og legg over på litt papir for å trekke ut litt av oljen.

Dekk rullematten helt med plastfolie. Kutt toppen av noriarket så det blir ca. 12 × 16 cm og legg det på rullematten. Fordel et jevnt lag med sushiris utover, ca. 0,5 cm tykt, men la de øverste 2 cm være uten ris. Legg scampi, ananas, agurk og chili i en stripe midt på tangen og rull sammen til en fin rull. Press hardt sammen med hjelp av rullematten. Legg skiver av indrefilet lagvis på toppen av rullen med litt finkuttet ananas, gressløk og skivet chili på toppen som pynt. Del makirullen i skiver med en sylskarp kniv.
Søt soya- og sesamsaus: Kok opp soya, palmesukker, sesamolje og chili til blandingen tykner litt. Ta ut chilien.

Legg makiskivene pent på fat og ha på litt av soya­ og sesamsausen her og der. Server med syltet ingefær.

porsjoner

Ingredienser

ca. 100 g indrefilet av okse (evt. ytrefilet)
¼ ananas
¼ agurk
1 rød chili
Litt gressløk

4 store scampi
1 pose tempuramiks (eller lag din egen)
4 grillspyd
3 dl olje til fritering

300 g ferdig kokt sushiris
1 ark nori-tang
1 maki-rullematte

Syltet ingefær

Søt soya- og sesamsaus:

½ dl soyasaus
50 g palmesukker (eller annet sukker)
20 g sesamolje
½ rød chili uten frø

Surf & turf-maki – Maki med okse­-tataki, fritert scampi og søt soya­-og sesamsaus

Surf-and-turf-maki-1
porsjoner

Ingredienser

ca. 100 g indrefilet av okse (evt. ytrefilet)
¼ ananas
¼ agurk
1 rød chili
Litt gressløk

4 store scampi
1 pose tempuramiks (eller lag din egen)
4 grillspyd
3 dl olje til fritering

300 g ferdig kokt sushiris
1 ark nori-tang
1 maki-rullematte

Syltet ingefær

Søt soya- og sesamsaus:

½ dl soyasaus
50 g palmesukker (eller annet sukker)
20 g sesamolje
½ rød chili uten frø

Fremgangsmåte

2 MAKIRULLER

Kutt indrefileten i to på langs og svi fort av alle kantene i en varm panne slik at den får en fin stekeskorpe, men er rå inni. Legg indrefileten i fryseren for at det skal bli lettere å kutte den. Når den er halvfrossen kan du ta den ut og kutte tynne skiver. Ta ev. kjøttet ut fra fryseren 30 minutter før du skal kutte den hvis den er helt frossen.
Skrell ananas og kutt i staver på 1 cm i diameter. Skjær chilien i tynne strimler og fjern frøene. Del agurken i fire på langs og skjær ut kjernen. Mål opp lengden på agurken ved å måle den mot et noriark. Kutt deretter agurken i staver, ca. 7 mm tykke.

Lag tempurarøre etter anvisning på pakken. Skrell scampi og tre spyd igjennom dem slik at de blir helt rette når du skal fritere dem. Varm opp oljen til ca. 170°C. Den er varm nok hvis det bobler skikkelig rundt enden på en tresleiv som stikkes ned i oljen. Dypp scampien i tempurarøren og friter dem i oljen til de er sprø og gyllenbrune. Ta dem opp og legg over på litt papir for å trekke ut litt av oljen.

Dekk rullematten helt med plastfolie. Kutt toppen av noriarket så det blir ca. 12 × 16 cm og legg det på rullematten. Fordel et jevnt lag med sushiris utover, ca. 0,5 cm tykt, men la de øverste 2 cm være uten ris. Legg scampi, ananas, agurk og chili i en stripe midt på tangen og rull sammen til en fin rull. Press hardt sammen med hjelp av rullematten. Legg skiver av indrefilet lagvis på toppen av rullen med litt finkuttet ananas, gressløk og skivet chili på toppen som pynt. Del makirullen i skiver med en sylskarp kniv.
Søt soya- og sesamsaus: Kok opp soya, palmesukker, sesamolje og chili til blandingen tykner litt. Ta ut chilien.

Legg makiskivene pent på fat og ha på litt av soya­ og sesamsausen her og der. Server med syltet ingefær.