Torskefilet glasert med honning og porter
Fremgangsmåte
Bland porterølet, soyasaus, honning, finhakket hvitløk og ingefær, chilipulver og pepper i en bolle. Vend torskefileten i blandingen og dekk til. Mariner torsken i minimum 1 time, men gjerne opp til 12 timer, i kjøleskapet.
Hell marinaden over i en kjele og kok den til sirupkonsistens. Stek torsken i litt olje eller bak den i ovnen, mens du jevnlig pensler med sirupen.
Server med ris, eller som en forrett bare med syltet ingefær og litt stekt kål.
Kutt laksen i små terninger og legg i en bolle. Ha i ingefær, vårløk, sesamolje, sjalottløk og IPA. Bland forsiktig med en slikkepott.
Vask salaten og fordel bladene på ett fat. Fyll cheviche i hvert blad. Del limen i båter og server i en skål ved siden av.
Ha varmt vann, salt og sukker i en bolle og rør til alt er oppløst. Tilsett 3,5 dl IPA øl og soyasaus.
Kutt kotelettene og ananas i terninger og tre på spyd. Hell ølblandingen over og la den marinere i 1-6 timer.
I en annen bolle blander du aprikossyltetøy, chilisaus, soyasaus og 1,5 dl IPA øl til glaze. Forvarm grillen til medium høy varme.
Ta grillspydene opp av marinaden og vend dem i glazen. Grill spydene på grillen, og smør på mer glaze underveis. Grill til svinet er gjennomstekt, det tar 8-10 minutter. Server med kaldt IPA øl.
porsjoner
Ingredienser
Øl servert til: Porter
Ølglass til ølet: Dessert, ost og avec ølglass.
Her har du en stekeflate og en glaze som gir mye røstede toner, og de henter du opp i ølet.
600 g torskefilet (4 biter a 150-200 g)
1,6 dl porterøl
1/2 dl soyasaus
1/2 dl honning
1 fedd hvitløk, finhakket
1 tommelstor bit ingefær, finhakket
1/4 ts chilipulver
1/2 ts pepper
IPA cheviche
Øl servert til: IPA
Ølglass til ølet: IPA glass
Her er det de fruktige tonene og samtidig bitterheten du får fra IPA som bærer fint gjennom retten. Cheviche kan være utfordrende å sette drikke til, da det er en lett forrett samtidig som det er en smaksbombe.
150 g laks
1 sjalottløk (finhakket)
10 g ingefær (finhakket)
50 g vårløk (i strimler)
1 ss sesamolje
1 dl IPA
1 pk hjertesalat
2 lime
GRILLSPYD med glasert ølsvin
Øl servert til: IPA
Ølglass til ølet: IPA glass
Dette er trendølet blant de nye øltypene. Et humledrevet øl med en markant bitterhet. Amerikansk humle tilfører ølet fruktige toner som funker veldig bra med aprikos og ananas i denne retten.
4 nakkekoteletter
av svin
1/2 ananas
12 grillspyd
Marinade:
2 dl varmt vann
2 ts salt
1 ss brunt sukker
4 ss soyasaus
3,5 dl IPA øl
Glaze:
300 gram aprikos –
syltetøy
1/2 dl soyasaus
1 ss chilisaus (type
sriracha er perfekt)
1,5 dl IPA øl
Torskefilet glasert med honning og porter
Ingredienser
Øl servert til: Porter
Ølglass til ølet: Dessert, ost og avec ølglass.
Her har du en stekeflate og en glaze som gir mye røstede toner, og de henter du opp i ølet.
600 g torskefilet (4 biter a 150-200 g)
1,6 dl porterøl
1/2 dl soyasaus
1/2 dl honning
1 fedd hvitløk, finhakket
1 tommelstor bit ingefær, finhakket
1/4 ts chilipulver
1/2 ts pepper
IPA cheviche
Øl servert til: IPA
Ølglass til ølet: IPA glass
Her er det de fruktige tonene og samtidig bitterheten du får fra IPA som bærer fint gjennom retten. Cheviche kan være utfordrende å sette drikke til, da det er en lett forrett samtidig som det er en smaksbombe.
150 g laks
1 sjalottløk (finhakket)
10 g ingefær (finhakket)
50 g vårløk (i strimler)
1 ss sesamolje
1 dl IPA
1 pk hjertesalat
2 lime
GRILLSPYD med glasert ølsvin
Øl servert til: IPA
Ølglass til ølet: IPA glass
Dette er trendølet blant de nye øltypene. Et humledrevet øl med en markant bitterhet. Amerikansk humle tilfører ølet fruktige toner som funker veldig bra med aprikos og ananas i denne retten.
4 nakkekoteletter
av svin
1/2 ananas
12 grillspyd
Marinade:
2 dl varmt vann
2 ts salt
1 ss brunt sukker
4 ss soyasaus
3,5 dl IPA øl
Glaze:
300 gram aprikos –
syltetøy
1/2 dl soyasaus
1 ss chilisaus (type
sriracha er perfekt)
1,5 dl IPA øl
Fremgangsmåte
Bland porterølet, soyasaus, honning, finhakket hvitløk og ingefær, chilipulver og pepper i en bolle. Vend torskefileten i blandingen og dekk til. Mariner torsken i minimum 1 time, men gjerne opp til 12 timer, i kjøleskapet.
Hell marinaden over i en kjele og kok den til sirupkonsistens. Stek torsken i litt olje eller bak den i ovnen, mens du jevnlig pensler med sirupen.
Server med ris, eller som en forrett bare med syltet ingefær og litt stekt kål.
Kutt laksen i små terninger og legg i en bolle. Ha i ingefær, vårløk, sesamolje, sjalottløk og IPA. Bland forsiktig med en slikkepott.
Vask salaten og fordel bladene på ett fat. Fyll cheviche i hvert blad. Del limen i båter og server i en skål ved siden av.
Ha varmt vann, salt og sukker i en bolle og rør til alt er oppløst. Tilsett 3,5 dl IPA øl og soyasaus.
Kutt kotelettene og ananas i terninger og tre på spyd. Hell ølblandingen over og la den marinere i 1-6 timer.
I en annen bolle blander du aprikossyltetøy, chilisaus, soyasaus og 1,5 dl IPA øl til glaze. Forvarm grillen til medium høy varme.
Ta grillspydene opp av marinaden og vend dem i glazen. Grill spydene på grillen, og smør på mer glaze underveis. Grill til svinet er gjennomstekt, det tar 8-10 minutter. Server med kaldt IPA øl.