Varmrøkt laks
Varmrøkt laks er ofte noe man kjøper på butikken, men visste du at det egentlig er superenkelt å lage selv? Her ser du hva av du trenger avingredienser og utstyr, samt de enkle stegene for å lage dette selv.
Finn frem
1 røykeplanke
1 marinadepensel
Fremgangsmåte
1. Legg planken i vann minimum 2 timer før bruk. Dette gjør du for at planken ikke skal ta fyr når du legger den på grillen. Du vil heller se at den begynner å ryke, som er riktig.
2. Bland salt og sukker og dryss over laksefileten. La det ligge på i ca. 30 min. Dette tilfører smak og fisken blir fastere i konsistensen.
3. Tørk av med kjøkkenpapir eller skyll av under vasken.
4. Bland soya og honning og sett marinaden til side.
5. Fyr opp grillen og la den forvarme opp til 200 grader.
6. Legg planken på direkte varme i 1-2 minutter og ta den av. Legg laksefileten på plankesiden som var i direkte kontakt med varmen.
7. Pensle med marinaden og legg på grillen i ca 15-25 min, avhengig av tykkelse. Pensle på marinade 2-3 ganger i løpet av grillprosessen.
8. Dryss gjerne grovhakket dill på laksen før servering.
Ingredienser
1 laksefilet
50 g sukker
50 g salt
½ dl soya
3-4 ss Akasiehonning
1 bunt dill
Varmrøkt laks
Varmrøkt laks er ofte noe man kjøper på butikken, men visste du at det egentlig er superenkelt å lage selv? Her ser du hva av du trenger avingredienser og utstyr, samt de enkle stegene for å lage dette selv.
Finn frem
1 røykeplanke
1 marinadepensel
Ingredienser
1 laksefilet
50 g sukker
50 g salt
½ dl soya
3-4 ss Akasiehonning
1 bunt dill
Fremgangsmåte
1. Legg planken i vann minimum 2 timer før bruk. Dette gjør du for at planken ikke skal ta fyr når du legger den på grillen. Du vil heller se at den begynner å ryke, som er riktig.
2. Bland salt og sukker og dryss over laksefileten. La det ligge på i ca. 30 min. Dette tilfører smak og fisken blir fastere i konsistensen.
3. Tørk av med kjøkkenpapir eller skyll av under vasken.
4. Bland soya og honning og sett marinaden til side.
5. Fyr opp grillen og la den forvarme opp til 200 grader.
6. Legg planken på direkte varme i 1-2 minutter og ta den av. Legg laksefileten på plankesiden som var i direkte kontakt med varmen.
7. Pensle med marinaden og legg på grillen i ca 15-25 min, avhengig av tykkelse. Pensle på marinade 2-3 ganger i løpet av grillprosessen.
8. Dryss gjerne grovhakket dill på laksen før servering.