Varmrøkt laks

Varmrøkt laks er ofte noe man kjøper på butikken, men visste du at det egentlig er superenkelt å lage selv? Her ser du hva av du trenger avingredienser og utstyr, samt de enkle stegene for å lage dette selv.

Design uten navn (12)

Finn frem

1 røykeplanke

1 marinadepensel

Fremgangsmåte

1. Legg planken i vann minimum 2 timer før bruk. Dette gjør du for at planken ikke skal ta fyr når du legger den på grillen. Du vil heller se at den begynner å ryke, som er riktig.

 

2. Bland salt og sukker og dryss over laksefileten. La det ligge på i ca. 30 min. Dette tilfører smak og fisken blir fastere i konsistensen.

 

3. Tørk av med kjøkkenpapir eller skyll av under vasken.

 

4. Bland soya og honning og sett marinaden til side.

 

5. Fyr opp grillen og la den forvarme opp til 200 grader.

 

6. Legg planken på direkte varme i 1-2 minutter og ta den av. Legg laksefileten på plankesiden som var i direkte kontakt med varmen.

 

7. Pensle med marinaden og legg på grillen i ca 15-25 min, avhengig av tykkelse. Pensle på marinade 2-3 ganger i løpet av grillprosessen.

 

8. Dryss gjerne grovhakket dill på laksen før servering.

4-6 porsjoner
60 min

Ingredienser

1 laksefilet

50 g sukker

50 g salt

½ dl soya

3-4 ss Akasiehonning

1 bunt dill

Varmrøkt laks

Varmrøkt laks er ofte noe man kjøper på butikken, men visste du at det egentlig er superenkelt å lage selv? Her ser du hva av du trenger avingredienser og utstyr, samt de enkle stegene for å lage dette selv.

Design uten navn (12)
4-6 porsjoner
60 min

Finn frem

1 røykeplanke

1 marinadepensel

Ingredienser

1 laksefilet

50 g sukker

50 g salt

½ dl soya

3-4 ss Akasiehonning

1 bunt dill

Fremgangsmåte

1. Legg planken i vann minimum 2 timer før bruk. Dette gjør du for at planken ikke skal ta fyr når du legger den på grillen. Du vil heller se at den begynner å ryke, som er riktig.

 

2. Bland salt og sukker og dryss over laksefileten. La det ligge på i ca. 30 min. Dette tilfører smak og fisken blir fastere i konsistensen.

 

3. Tørk av med kjøkkenpapir eller skyll av under vasken.

 

4. Bland soya og honning og sett marinaden til side.

 

5. Fyr opp grillen og la den forvarme opp til 200 grader.

 

6. Legg planken på direkte varme i 1-2 minutter og ta den av. Legg laksefileten på plankesiden som var i direkte kontakt med varmen.

 

7. Pensle med marinaden og legg på grillen i ca 15-25 min, avhengig av tykkelse. Pensle på marinade 2-3 ganger i løpet av grillprosessen.

 

8. Dryss gjerne grovhakket dill på laksen før servering.