Krydret tomat- og kikertsuppe med spicy pølse
Ingenting er bedre enn en varmende suppe når det er skikkelig kaldt ute. Kjapp å lage og veldig smakfull.
Finn frem
- Stor gryte med lokk – finn frem og sett på middels høy varme
- Stekepanne – finn frem
- Skrell og kutt grønnsakene i små terninger og bland alle ingrediensene til suppen (ikke garnityrene) i en kjele til suppen bortsett fra kikertene. Kok opp og la den småkoke i 20 min
Fremgangsmåte
Kutt chorizo pølsene i skiver, stek i en stekepanne og hold de varme.
Kjør suppen med en stavmikser og smak til med salt og pepper. Tilsett kikertene og kok opp suppen igjen.
Ha suppen i tallerkener, stekt pølse her og der, en klatt yoghurt i midten av suppen og litt frisk koriander over.
Ekstratips fra Mathias
Dette er en stor porsjon suppe, men billig og av få kalorier. Rester er perfekt til lunch dager etter.
Ingredienser
1 løk
1 gulrot
1 fedd hvitløk
1 papirka
1 ss garam masala
2 bokser Mutti hakkede tomater
50 g/1 stor tommelstørrelse ingefær
1 l vann
2 grønnsak- eller kyllingbuljongterning
200 g kikerter i lake (eller tørkede lagt i vann natten over)
Garnityr
300 g chorizopølse
4 ss yoghurt naturell
frisk koriander
Krydret tomat- og kikertsuppe med spicy pølse
Ingenting er bedre enn en varmende suppe når det er skikkelig kaldt ute. Kjapp å lage og veldig smakfull.
Finn frem
- Stor gryte med lokk – finn frem og sett på middels høy varme
- Stekepanne – finn frem
- Skrell og kutt grønnsakene i små terninger og bland alle ingrediensene til suppen (ikke garnityrene) i en kjele til suppen bortsett fra kikertene. Kok opp og la den småkoke i 20 min
Ingredienser
1 løk
1 gulrot
1 fedd hvitløk
1 papirka
1 ss garam masala
2 bokser Mutti hakkede tomater
50 g/1 stor tommelstørrelse ingefær
1 l vann
2 grønnsak- eller kyllingbuljongterning
200 g kikerter i lake (eller tørkede lagt i vann natten over)
Garnityr
300 g chorizopølse
4 ss yoghurt naturell
frisk koriander
Fremgangsmåte
Kutt chorizo pølsene i skiver, stek i en stekepanne og hold de varme.
Kjør suppen med en stavmikser og smak til med salt og pepper. Tilsett kikertene og kok opp suppen igjen.
Ha suppen i tallerkener, stekt pølse her og der, en klatt yoghurt i midten av suppen og litt frisk koriander over.
Ekstratips fra Mathias
Dette er en stor porsjon suppe, men billig og av få kalorier. Rester er perfekt til lunch dager etter.